Евровизија 1968 е 13. издание на Евровизија. Се одржа во Лондон, Обединетото Кралство на 06.04.1968 г. Победник беше Шпанија со песната “La, la, la” од Massiel.

Ројал Алберт Хол, Лондон - место домаќин на натпреварот во 1968 година.