Евровизија 1967 е 12. издание на Евровизија. Се одржа во Виена, Австрија на 08.04.1967 г. Победник беше Обединетото Кралство со песната “Puppet On a string ” од Sandie Shaw

Фестивалска сала, Виена – место домаќин на натпреварот во 1967 година

Eurovision Song Contest Logo 1967.svg Лого на Евровизија 1967