Евровизија 2021

Евровизија 2021 е 65. издание на Евровизија. Се одржа во Ротердам, Холандија на 18 мај, 20 мај и 22 мај 2021 г. Победник беше Италија со песната “Zitti e buoni” од Måneskin.

Eurovision Song Contest Logo 2021.svg Лого на Евровизија 2021