Евровизија 1960 е 5. издание на Евровизија. Се одржа во Лондон, Обединетото Кралство на 29.03.1960 г. Победник беше Франција со песната “Tom Pillibi” од Jacqueline Boyer

Кралска фестивалска сала, Лондон - место домаќин на натпреварот во 1960 година

Eurovision Song Contest Logo 1960.svg Лого на Евровизија 1960