Евровизија 1984 е 29. издание на Евровизија. Се одржа во Луксембург, Луксембруг на 05.05.1984 г. Победник беше Шведска со песната “Diggi-Loo Diggi-Ley” од Herreys

Големиот театар на Луксембург– место каде се одржал настанот.

Eurovision Song Contest Logo 1984.svg Лого на Евровизија 1984