Евровизија 1990 е 35. издание на Евровизија. Се одржа во Загреб, Југославија на 5 мај 1990 г. Победник беше Италија со песната “Insieme: 1992” од Тото Кутуњо.

Концертна сала Ватрослав Лисински– место каде се одржал настанот.

Eurovision Song Contest Logo 1990.svg Лого на Евровизија 1990