Евровизија 1988 е 33. издание на Евровизија. Се одржа во Даблин, Ирска на 30.04.1988 г. Победник беше Швајцарија со песната “Ne partez pas sans moi” од Céline Dion

РДС Симонскорт – место каде се одржал настанот.

Eurovision Song Contest Logo 1988.svg Лого на Евровизија 1988