Отвори го главното мени

Евровизија 1996 е 41. издание на Евровизија. Се одржа во Осло, Ирска на 18.05.1996 год. Ппобедик беше Ирска со песната “The Voice” од Eimear Quinn

Eurovision Song Contest Logo 1996.svg Лого на Евровизија 1996