Евровизија 1975 е 20. издание на Евровизија. Се одржа во Стокхолм, Шведска на 22.03.1975 г. Победник беше Холандија со песната “Ding-a-dong” од Teach-In

Место каде бил одржан настанот

Eurovision Song Contest Logo 1975.svg Лого на Евровизија 1975