Евровизија 1963 е 8. издание на Евровизија. Се одржа во Лондон, Обединетото Кралство на 23.03.1963 г. Победник беше Данска со песната “Dansevise” од Grethe and Jørgen Ingmann

Телевизиски центар на БиБиСи, Лондон - место домаќин на натпреварот во 1963 година.

Eurovision Song Contest Logo 1963.svg Лого на Евровизија 1963