Евровизија 1993 е 38. издание на Евровизија. Се одржа во Милстрит, Ирска на 15.05.1993 г. Победник беше Ирска со песната “Niamh Kavanagh” од Niamh Kavanagh

Нијам Каванаг во Осло 2010 година

Eurovision Song Contest Logo 1993.svg Лого на Евровизија 1993