Евровизија 1980

Евровизија 1980 е 25. издание на Евровизија. Се одржа во Хаг, Холандија на 19.04.1980 год. Ппобедик беше Ирска со песната “What's Another Year” од Johnny Logan

Eurovision Song Contest Logo 1980.svg Лого на Евровизија 1980