3 септември (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1568  Адријано Банчери — италијански композитор.
1571  Бенвенуто Челини — италијански вајар.
1693  Чарлс Редклиф — британски политичар.
1851  Олга Константиновна — руска кнегина.
1856  Луис Суливан — американски архитект.
1869  Фриц Преглсловенечки хемичар, добитник на Нобеловата награда.
1875  Фердинанд Поршеавстриски автомобилски инженер.
1889  Исак Самоковлија — босански писател.
1897  Сали Бенсон — американски писател.
1900  Ристо Крле — македонски драмски писател.
1913  Алан Лад — американски глумец.
1921  Христијан Тодоровски - Карпош — македонски народен херој.
1925  Манол Пандевски — македонски историчар и академик.
1931  Дик Мота — американски кошаркарски тренер.
1931  Радован П. Цветковски — македонски писател.
1939  Перо Миленковски — македонски писател.
1941  Сергеј Довлатов — руски писател.
1945  Виолета Аларова — градоначалник на Општина Центар.
1947  Марио Драги — италијански економист, менаџер и банкар, претседател на Европската централна банка.
1949  Хосе Пекерман — аргентински фудбалски тренер.
1955  Стив Џонс — англиски рок-музичар, член на групата Секс Пистолс (Sex Pistols).
1963  Горан Собин — хрватски и југословенски кошаркар.
1965  Чарли Шин — американски глумец.
1969  Доминик Вест — британски глумец.
1970  Герет Саутгејт — англиски фудбалер и тренер.
1976  Ешли Џонс — американска глумец.
1977  Олоф Мелберг — шведски фудбалер.
1979  Жулио Цезар — бразилски фудбалски голман.
1980  Б.Г. — американски рапер.
1981  Ѓорѓи Крстевски — македонски поп-пејач.
1982  Ања Алтхаус — германска ракометарка.
1983  Ники Хант — англиски фудбалер.
1984  Андре Кардозо — португалски велосипедист.
1986  Шон Вајт — американски сноубордер.
1986  Наталија Лобова — руска кануистка.
1986  Блел Кадри — француски велосипедист.
1988  Жером Боатенг — германски фудбалер.
1993  Доминик Тим — австриски тенисер.
1995  Никлас Зиле — германски фудбалер.
2000  Брендон Вилијамс — англиски фудбалер.