11 септември (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1524  Пјер Ронсар — француски писател.
1862  Вилијам Сидни Портер — американски писател.
1883  Григори Зиновјев — руски и советски револуционер и политичар.
1885  Дејвид Херберт Лоренс — англиски писател.
1913  Феликс Ѓержински („Железниот Феликс“) — полски комунист, основач на ЧК (подоцна КГБ).
1914  Павле — српски патријарх.
1919  Ота Шик — чешки економист и политичар.
1935  Герман Титов — советски космонаут.
1939  Сократ Лафазановски — македонски сликар и балетски уметник.
1945  Франц Бекенбауер — германски фудбалер, тренер и функционер.
1957  Пребен Елкјер — дански фудбалер.
1965  Моби — американски музичар.
1968  Љубинко Друловиќ — српски фудбалер и тренер.
1968  Славен Билиќ — хрватски фудбалер и тренер.
1978  Дејан Станковиќ — српски фудбалер.
1979  Ерик Абидал — француски фудбалер.
1979  Бујар Османи — македонски политичар.
1980  Кристоф ле Мевел — француски велосипедист.
1980  Александар Корнев — руски одбојкар.
1982  Ливе Вестра — холандски велосипедист.
1989  Енрике Санз — шпански велосипедист.
1989  Енди Руиз — мексикански боксер.
1992  Борут Мачковшек — словенечки ракометар.
1992  Марија Габриела де Фарија — венецуелска глумица и пејачка.