21 септември (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1411  Ричард — Трет војвода од Јорк.
1815  Паул Рудолф фон Билгер — германски шахист.
1842  Абдул Хамид II — отомански султан.
1844  Светомир Николаевиќ — српски писател.
1866  Херберт Џорџ Велс — англиски писател.
1912  Чак Џонс — американски аниматор, творец на неколку познати ликови од цртаните филмови.
1927  Христо Андонов Полјански — македонски историчар.
1929  Шандор Кочиш — унгарски фудбалер.
1931  Иван Топлак — југословенски фудбалер.
1931  Воислав Костиќ — српски композитор.
1934  Леонард Норман Коен — канадски музичар.
1935  Џими Армфилд — англиски фудбалер.
1936  Јуриј Лужков — руски политичар.
1944  Милан Јелиќ — српски режисер, драмски писател и глумец.
1947  Стивен Кинг — американски писател.
1948  Кирил Кангов — македонски поет.
1950  Бил Мари — американски глумец.
1954  Шинзо Абе — јапонски политичар.
1958  Милан Младеновиќ — српски и југословенски рок-музичар.
1960  Иван Гудељ — хрватски и југословенски фудбалер.
1962  Мајкл Олгар — англиски рок-музичар, член на групата Тој долс (The Toy Dolls).
1966  Таб Рамос — американски фудбалер.
1972  Лијам Галагер — англиски рок-музичар, член на групата Оејзис (Oasis).
1996  Тило Керер — германски фудбалер.
1999  Александер Исак — шведски фудбалер.