12 септември (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1494  Франсоа I — француски крал.
1897  Ирен Жолио - Кири — ќерка на Пјер и Марија Кири.
1913  Џеси Овенс — американски атлетичар.
1921  Станислав Лем — полски писател.
1927  Грејс Кели — принцеза на Монако.
1944  Бери Вајт — американски поп-пејач и текстописец.
1945  Ричард Талер — американски економист, добитник на Нобеловата награда во 2017 година.
1951  Берти Ахерн — ирски политичар.
1952  Пјерлуиџи Марцорати — италијански кошаркар.
1955  Адам Рудолф — американски џез-музичар.
1962  Дино Мерлин — босански и југословенски поп-пејач.
1965  Вернон Максвел — американски кошаркар.
1973  Пол Вокер — американски глумец.
1980  Јао Минг — кинески кошаркар.
1982  Зоран Планиниќ — хрватски кошаркар.
1982  Вања Удовичиќ — српски ватерполист и политичар.
1983  Карли Смитсон — ирска пејачка.
1986  Еми Росум — американски филмски глумец.
1986  Маќеј Патерски — полски велосипедист.
1986  Јуто Нагатомо — јапонски фудбалер.
1989  Рафал Мајка — полски велосипедист.
1994  Елина Свитолина — украинска тенисерка.