30 септември (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1207  Џалалудин Румиперсиски исламски поет, правник и теолог.
1876  Милан Ракиќ — српски поет.
1917  Бади Рич — американски џез-музичар.
1924  Труман Капоти — американски писател.
1927  Вилијам Мервин — американски поет.
1931  Енџи Дикинсон — американска глумица.
1940  Здравка Крстуловиќ — хрватска и југословенска глумица.
1947  Марк Болан — англиски рок-музичар.
1962  Франк Рајкард — холандски фудбалер и тренер.
1962  Борислав Цветковиќ — југословенски и хрватски фудбалер и тренер.
1980  Мартина Хингис — швајцарска тенисерка.
1980  Данте Амарал — бразилски одбојкар.
1980  Герт Стегманс — белгиски велосипедист.
1983  Андреа Радукан — романска гимнастичарка.
1986  Оливие Жиру — француски фудбалер.
1991  Џофри Ловерњ — француски кошаркар.
1997  Макс Ферстапен — белгиско-холандски автомобилист, првак во Формула 1.