24 септември (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1821  Ципријан Норвид — полски поет, драматург, сликар и вајар.
1884  Исмет Инени — турски премиер и претседател, основач на Републиканската народна партија.
1920  Зухо Џумхур — босански и југословенски писател и сликар.
1945  Владимир Глигоров — македонски економист.
1949  Педро Алмодовар — шпански режисер и сценарист.
1954  Марко Тардели — италијански фудбалер.
1980  Џон Арне Рисе — норвешки фудбалер.
1981  Игор Крајчев — македонски писател и поет.
1982  Стеф Клемент — холандски велосипедист.
1999  Елиф Елмас — македонски фудбалер.