6 септември (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1620  Изабела Леонардаиталијански композитор.
1666  Иван Vцар на Русија.
1766  Џон Далтонбритански хемичар и физичар.
1829  Марие Закревскаполски физичар.
1869  Феликс Салтенавстриски автор.
1898  Џорџ Гершвинамерикански композитор и музичар.
1904  Макс Розенблум — американски боксер.
1913  Леонидас — бразилски фудбалер.
1923  Петар II Караѓорѓевиќ — српски престолонаследник
1928  Роберт М. Пирсиг — американски автор
1956  Бил Ритер — американски политичар.
1959  Ана Бекута — српска фолк-пејачка.
1965  Џон Полсонавстралијански глумец и филмски режисер
1967  Игор Штимац — хрватски фудбалер.
1973  Никола Грбиќ — српски и југословенски одбојкар и тренер
1975  Дерек Ли — американски безболист
1978  Димитри Соле Љубин — македонски писател
1980  Џозеф Јобонигериски фудбалер
1984  Лук Абало — француски ракометар
1986  Равен Рајли — американска порно-глумица
1986  Александар Грим — германски слалом-кајакар
1987  Андреа Лекиќ — српска ракометарка.
1987  Кристос Цакмакис — грчки кајакар на диви води