18 септември (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1535  Хенри Брендон — втор војвода од Сафолк.
1765  Грегориј XVIримски папа.
1849  Леон Фуко — француски физичар.
1905  Грета Гарбо — шведска глумица.
1912  Густав Влахов — македонски револуционер.
1938  Бошко Смаќоски — македонски поет.
1948  Винко Јеловац — словенечки и југословенски кошаркар.
1949  Питер Шилтон — англиски фудбалер.
1952  Никола Јовановиќ — црногорски и југословенски фудбалер.
1959  Јовица Цветковиќ — српски и југословенски ракометар и тренер.
1968  Тони Кукоч —хрватски и југословенски кошаркар.
1971  Ана Нетребко — руско-австриска оперска пејачка.
1976  Роналдо — бразилски фудбалер.
1978  Миле Јанакиески — министер за транспорт на Македонија.
1986  Рено Лавилени — француски скокач со стап, светски првак и рекордер.
1988  Фатљум Жута — македонски боксер.
1989  Серж Ибака — конгоанско-шпански кошаркар.
1998  Кристијан Пулишиќ — хрватско-американски фудбалер.