14 септември (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1486  Хајнрих Корнелиус Агрипа — германски писател.
1847  Димитар Греков — бугарски премиер.
1849  Иван Петрович Павлов — руски научник.
1852  Симо Матавуљ — српски писател.
1901  Алекс Џејмс — шкотски фудбалер.
1920  Лоренс Клајн — американски економист, добитник на Нобеловата награда во 1980 година.
1921  Зизињо — бразилски фудбалер.
1928  Алберто Кордакубански фотограф.
1935  Олга Милосавлева — македонска балерина.
1942  Боро Пејчинов — македонски карикатурист.
1943  Ратомир Тврдиќ — хрватски и југословенски кошаркар.
1944  Гинтер Нецер — германски фудбалер.
1949  Фред Смит — американски рок-музичар.
1956  Костас Караманлис — грчки политичар.
1959  Трајче Кацаров — македонски поет.
1960  Мирко Башиќ — хрватски и југословенски ракометар.
1962  Нихат Ергун — турски политичар.
1965  Димитриј Медведев — Претседател на Русија.
1979  Ивица Олиќ — хрватски фудбалер.
1983  Ејми Вајнхаус — англиска пејачка.
1983  Филип Миркуловски — македонски ракометар.
1983  Стивен Нејсмит — шкотски фудбалер.
1984  Том Велерс — холандски велосипедист.
1989  Џими Батлер — американски кошаркар.
1990  Даглас Коста — бразилски фудбалер.
1995  Сандер Сагосен — норвешки ракометар.
1997  Давид Мандиќ — хрватски ракометар.