Џиро д’Италија 2017 - етапа 1 до етапа 11

список на статии на Викимедија

Џиро д’Италија 2017 започнала на 5 мај, а етапата 11 ќе се случи на 17 мај. Трката започнала во Алгери на островот Сардинија.

Легенда
     Го означува предводникот во генералниот пласман      Го означува предводникот во планинскиот пласман
     Го означува предводникот во бодовниот пласман      Го означува предводникот во пласманот за млад возач
   и.в. означува дека возачот поминал низ завршната линија во иста група како оној кој го добил времето над него и поради тоа му било доделено истото завршно време.

Етапа 1 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Лукас Пестлбергер Бора-Хансгрое5ч 13' 35
2.   Кејлеб Јуан Орика-Скот+ 0
3.   Андре Грајпел Лото-Судал+ 0
4.   Џакомо Ницоло Трек-Сегафредо+ 0
5.   Саша Модоло ОАЕ Емирати+ 0
6.   Кристијан Збараљи Дименжн Дата+ 0
7.   Јаспер Стејвен Трек-Сегафредо+ 0
8.   Рајан Гибонс Дименжн Дата+ 0
9.   Сем Бенет Бора-Хансгрое+ 0
10.   Фил Баухаус Тим ДСМ+ 0
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Лукас Пестлбергер    Бора-Хансгрое5ч 13' 25
2.   Кејлеб Јуан Орика-Скот+ 4
3.   Андре Грајпел Лото-Судал+ 6
4.   Павел Брут Гаспром-РусВело+ 8
5.   Џакомо Ницоло Трек-Сегафредо+ 10
6.   Саша Модоло ОАЕ Емирати+ 10
7.   Кристијан Збараљи Дименжн Дата+ 10
8.   Јаспер Стејвен Трек-Сегафредо+ 10
9.   Рајан Гибонс Дименжн Дата+ 10
10.   Сем Бенет Бора-Хансгрое+ 10
Извор: ProCyclingStats


Етапа 2 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Андре Грајпел Лото-Судал6ч 05' 18
2.   Роберто Ферари ОАЕ Емирати+ 0
3.   Јаспер Стејвен Трек-Сегафредо+ 0
4.   Фернандо Гавирија Квик-Степ Флорс+ 0
5.   Кристијан Збараљи Дименжн Дата+ 0
6.   Енрико Батаљин Лото НЛ-Џамбо+ 0
7.   Рајан Гибонс Дименжн Дата+ 0
8.   Герајнт Томас Тим Скај+ 0
9.   Кејлеб Јуан Орика-Скот+ 0
10.   Руј Кошта ОАЕ Емирати+ 0
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Андре Грајпел   Лото-Судал11ч 18' 39
2.   Лукас Пестлбергер  Бора-Хансгрое+ 4
3.   Кејлеб Јуан Орика-Скот+ 8
4.   Роберто Ферари ОАЕ Емирати+ 8
5.   Јаспер Стејвен Трек-Сегафредо+ 10
6.   Павел Брут Гаспром-РусВело+ 12
7.   Кристијан Збараљи Дименжн Дата+ 14
8.   Рајан Гибонс Дименжн Дата+ 14
9.   Фернандо Гавирија Квик-Степ Флорс+ 14
10.   Енрико Батаљин Лото НЛ-Џамбо+ 14
Извор: ProCyclingStats


Етапа 3 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Фернандо Гавирија Квик-Степ Флорс3ч 26' 33
2.   Ридигер Зелиг Бора-Хансгрое+ 0
3.   Џакомо Ницоло Трек-Сегафредо+ 0
4.   Нејтан Хас Дименжн Дата+ 0
5.   Максимилијано Ричезе Квик-Степ Флорс+ 0
6.   Канстанцин Сивцов Бахреин-Мерида+ 3
7.   Боб Јунгелс Квик-Степ Флорс+ 3
8.   Кејлеб Јуан Орика-Скот+ 13
9.   Саша Модоло ОАЕ Емирати+ 13
10.   Андре Грајпел   Лото-Судал+ 13
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Фернандо Гавирија   Квик-Степ Флорс14ч 45' 16
2.   Андре Грајпел  Лото-Судал+ 9
3.   Лукас Пестлбергер Бора-Хансгрое+ 13
4.   Боб Јунгелс Квик-Степ Флорс+ 13
5.   Канстанцин Сивцов Бахреин-Мерида+ 13
6.   Кејлеб Јуан Орика-Скот+ 17
7.   Роберто Ферари ОАЕ Емирати+ 17
8.   Рајан Гибонс Дименжн Дата+ 23
9.   Енрико Батаљин Лото НЛ-Џамбо+ 23
10.   Саша Модоло ОАЕ Емирати+ 23
Извор: ProCyclingStats


Етапа 4 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Јан Поланц ОАЕ Емирати4ч 55' 58
2.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 19
3.   Герајнт Томас Тим Скај+ 29
4.   Тибо Пино ФДЖ+ 29
5.   Дарио Каталдо Астана+ 29
6.   Том Димулен Тим ДСМ+ 29
7.   Боб Јунгелс Квик-Степ Флорс+ 29
8.   Адам Јејтс Орика-Скот+ 29
9.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 29
10.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 29
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Боб Јунгелс   Квик-Степ Флорс19ч 41' 56
2.   Герајнт Томас Тим Скај+ 6
3.   Адам Јејтс Орика-Скот+ 10
4.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 10
5.   Доменико Поцовиво АГ2Р Ла Мондијал+ 10
6.   Наиро Кинтана Мовистар+ 10
7.   Том Димулен Тим ДСМ+ 10
8.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 10
9.   Микел Ланда Тим Скај+ 10
10.   Тибо Пино ФДЖ+ 10
Извор: ProCyclingStats


Етапа 5 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Фернандо Гавирија Квик-Степ Флорс3ч 40' 11
2.   Јакуб Маречко Вилиер Триестина-Селе Италија+ 0
3.   Сем Бенет Бора-Хансгрое+ 0
4.   Андре Грајпел  Лото-Судал+ 0
5.   Фил Баухаус Тим ДСМ+ 0
6.   Кристијан Збараљи Дименжн Дата+ 0
7.   Рајан Гибонс Дименжн Дата+ 0
8.   Роберто Ферари ОАЕ Емирати+ 0
9.   Јаспер Стејвен Трек-Сегафредо+ 0
10.   Енрико Батаљин Лото НЛ-Џамбо+ 0
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Боб Јунгелс   Квик-Степ Флорс23ч 22' 07
2.   Герајнт Томас Тим Скај+ 6
3.   Адам Јејтс Орика-Скот+ 10
4.   Доменико Поцовиво АГ2Р Ла Мондијал+ 10
5.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 10
6.   Том Димулен Тим ДСМ+ 10
7.   Наиро Кинтана Мовистар+ 10
8.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 10
9.   Тиџеј ван Гардерен БМЦ Рејсинг Тим+ 10
10.   Андреј Амадор Мовистар+ 10
Извор: ProCyclingStats


Етапа 6 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Силван Дилје БМЦ Рејсинг Тим4ч 58' 01
2.   Јаспер Стејвен Трек-Сегафредо+ 0
3.   Лукас Пестлбергер Бора-Хансгрое+ 12
4.   Симоне Андреета Бардијани ЦСФ+ 26
5.   Мајкл Вудс ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 39
6.   Адам Јејтс Орика-Скот+ 39
7.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 39
8.   Боб Јунгелс   Квик-Степ Флорс+ 39
9.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 39
10.   Герајнт Томас Тим Скај+ 39
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Боб Јунгелс   Квик-Степ Флорс28ч 20' 47
2.   Герајнт Томас Тим Скај+ 6
3.   Адам Јејтс Орика-Скот+ 10
4.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 10
5.   Доменико Поцовиво АГ2Р Ла Мондијал+ 10
6.   Наиро Кинтана Мовистар+ 10
7.   Том Димулен Тим ДСМ+ 10
8.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 10
9.   Тиџеј ван Гардерен БМЦ Рејсинг Тим+ 10
10.   Андреј Амадор Мовистар+ 10
Извор: ProCyclingStats


Етапа 7 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Кејлеб Јуан Орика-Скот5ч 35' 18
2.   Фернандо Гавирија  Квик-Степ Флорс+ 0
3.   Сем Бенет Бора-Хансгрое+ 0
4.   Андре Грајпел Лото-Судал+ 0
5.   Јаспер Стејвен Трек-Сегафредо+ 0
6.   Рајан Гибонс Дименжн Дата+ 0
7.   Енрико Батаљин Лото НЛ-Џамбо+ 2
8.   Ридигер Зелиг Бора-Хансгрое+ 2
9.   Алексеј Цатевич Гаспром-РусВело+ 2
10.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 2
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Боб Јунгелс   Квик-Степ Флорс33ч 56' 07
2.   Герајнт Томас Тим Скај+ 6
3.   Адам Јејтс Орика-Скот+ 10
4.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 10
5.   Доменико Поцовиво АГ2Р Ла Мондијал+ 10
6.   Том Димулен Тим ДСМ+ 10
7.   Наиро Кинтана Мовистар+ 10
8.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 10
9.   Андреј Амадор Мовистар+ 10
10.   Тиџеј ван Гардерен БМЦ Рејсинг Тим+ 10
Извор: ProCyclingStats


Етапа 8 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Горка Исагире Мовистар4ч 24' 59
2.   Џовани Висконти Бахреин-Мерида+ 5
3.   Луис Леон Санчес Астана+ 10
4.   Енрико Батаљин Лото НЛ-Џамбо+ 12
5.   Мајкл Вудс ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 12
6.   Тибо Пино ФДЖ+ 12
7.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 12
8.   Адам Јејтс Орика-Скот+ 12
9.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 12
10.   Боб Јунгелс   Квик-Степ Флорс+ 12
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Боб Јунгелс   Квик-Степ Флорс38ч 21' 18
2.   Герајнт Томас Тим Скај+ 6
3.   Адам Јејтс Орика-Скот+ 10
4.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 10
5.   Доменико Поцовиво АГ2Р Ла Мондијал+ 10
6.   Том Димулен Тим ДСМ+ 10
7.   Наиро Кинтана Мовистар+ 10
8.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 10
9.   Тибо Пино ФДЖ+ 10
10.   Андреј Амадор Мовистар+ 10
Извор: ProCyclingStats


Етапа 9 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Наиро Кинтана Мовистар3ч 44' 51
2.   Тибо Пино ФДЖ+ 24
3.   Том Димулен Тим ДСМ+ 24
4.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 41
5.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 1' 00
6.   Доменико Поцовиво АГ2Р Ла Мондијал+ 1' 18
7.   Танел Кангерт Астана+ 2' 02
8.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 2' 14
9.   Себастјен Рајхенбах ФДЖ+ 2' 28
10.   Давиде Формоло ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 2' 35
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Наиро Кинтана  Мовистар42ч 06' 09
2.   Тибо Пино ФДЖ+ 28
3.   Том Димулен Тим ДСМ+ 30
4.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 51
5.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 1' 10
6.   Доменико Поцовиво АГ2Р Ла Мондијал+ 1' 28
7.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 2' 28
8.   Давиде Формоло  ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 2' 45
9.   Андреј Амадор Мовистар+ 2' 53
10.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 3' 06
Извор: ProCyclingStats


Етапа 10 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Том Димулен Тим ДСМ50' 37
2.   Герајнт Томас Тим Скај+ 49
3.   Боб Јунгелс Квик-Степ Флорс+ 56
4.   Луис Леон Санчес Астана+ 1' 40
5.   Васил Кириенка Тим Скај+ 2' 00
6.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 2' 07
7.   Максим Монфор Лото-Судал+ 2' 13
8.   Јос ван Емден Лото НЛ-Џамбо+ 2' 15
9.   Андреј Амадор Мовистар+ 2' 16
10.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 2' 17
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Том Димулен  Тим ДСМ42ч 57' 16
2.   Наиро Кинтана Мовистар+ 2' 23
3.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 2' 38
4.   Тибо Пино ФДЖ+ 2' 40
5.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 2' 47
6.   Боб Јунгелс  Квик-Степ Флорс+ 3' 56
7.   Доменико Поцовиво АГ2Р Ла Мондијал+ 4' 05
8.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 4' 17
9.   Андреј Амадор Мовистар+ 4' 39
10.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 5' 19
Извор: ProCyclingStats


Етапа 11 уреди

Резултат
Место Возач Екипа Време
1   Омар Фраиле (ШПА) Тим Дименжн Дата 4ч 23' 14"
2   Руј Кошта (ПОР) ОАЕ Тим Емирати + 0"
3   Пјер Ролан (ФРА) Канондејл-Драпак + 0"
4   Танел Кангерт (ЕСТ) Астана + 0"
5   Џовани Висконти (ИТА) Бахреин-Мерида + 0"
6   Бен Херманс (БЕЛ) Ванти-Груп Гобер + 0"
7   Дарио Каталдо (ИТА) Астана + 0"
8   Симоне Петили (ИТА) ОАЕ Тим Емирати + 0"
9   Максим Монфор (БЕЛ) Лото-Судал + 3"
10   Лауренс де Плус (БЕЛ) Квик-Степ Флорс + 3"


 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Том Димулен  Тим ДСМ47ч 22' 07
2.   Наиро Кинтана Мовистар+ 2' 23
3.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 2' 38
4.   Тибо Пино ФДЖ+ 2' 40
5.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 2' 47
6.   Андреј Амадор Мовистар+ 3' 05
7.   Боб Јунгелс  Квик-Степ Флорс+ 3' 56
8.   Танел Кангерт Астана+ 3' 59
9.   Доменико Поцовиво АГ2Р Ла Мондијал+ 4' 05
10.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 4' 17
Извор: ProCyclingStats

Наводи уреди

Надворешни врски уреди