Тур де Франс 2017 - етапа 12 до етапа 21

список на статии на Викимедија

Тур де Франс 2017 е 104. издание на трката, една од големите тркиво велосипедизмот. Трката составена од 21 етапа ќе се одржи од 1 до 23 јули 2017 година, започнувајќи во Диселдорф, Германија, а ќе заврши на Шанзелизе во Париз.[1] Дванаесеттата етапа ќе се одржи на 13 јули со почеток на етапата во градот По.

Рута на Тур де Франс 2017

Пласмани

уреди
Легенда
      Го означува предводникот во генералниот пласман       Го означува предводникот во бодовниот пласман
      Го означува предводникот во планинскиот пласман       Го означува предводникот во пласманот за млад возач
      Го означува предводникот во екипниот пласман   Го означува предводникот на наградата за најборбен возач

Етапа 12

уреди
 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Ромен Барде АГ2Р Ситроен Тим5ч 49' 38
2.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 2
3.   Фабио Ару Астана Казахстан Тим+ 2
4.   Микел Ланда Инеос Гренадиерс+ 5
5.   Луис Мејнчес ОАЕ Емирати+ 7
6.   Даниел Мартин Судал Квик-Степ+ 13
7.   Крис Фрум  Инеос Гренадиерс+ 22
8.   Џорџ Бенет Џамбо-Висма+ 27
9.   Сајмон Јејтс  Тим Џејко АИУла+ 27
10.   Микел Ниеве Инеос Гренадиерс+ 1' 28
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Фабио Ару  Астана Казахстан Тим52ч 51' 49
2.   Крис Фрум Инеос Гренадиерс+ 6
3.   Ромен Барде АГ2Р Ситроен Тим+ 25
4.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 35
5.   Даниел Мартин Судал Квик-Степ+ 1' 41
6.   Сајмон Јејтс  Тим Џејко АИУла+ 2' 13
7.   Микел Ланда Инеос Гренадиерс+ 2' 55
8.   Наиро Кинтана Мовистар+ 4' 01
9.   Џорџ Бенет Џамбо-Висма+ 4' 04
10.   Луис Мејнчес ОАЕ Емирати+ 4' 51
Извор: ProCyclingStats


Етапа 13

уреди
 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Варан Баргиј  Тим ДСМ2ч 36' 29
2.   Наиро Кинтана Мовистар+ 0
3.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 0
4.   Микел Ланда Инеос Гренадиерс+ 2
5.   Сајмон Јејтс  Тим Џејко АИУла+ 1' 39
6.   Даниел Мартин Судал Квик-Степ+ 1' 39
7.   Михал Квјатковски Инеос Гренадиерс+ 1' 48
8.   Крис Фрум Инеос Гренадиерс+ 1' 48
9.   Фабио Ару  Астана Казахстан Тим+ 1' 48
10.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 1' 48
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Фабио Ару  Астана Казахстан Тим55ч 30' 06
2.   Крис Фрум Инеос Гренадиерс+ 6
3.   Ромен Барде АГ2Р Ситроен Тим+ 25
4.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 35
5.   Микел Ланда Инеос Гренадиерс+ 1' 09
6.   Даниел Мартин Судал Квик-Степ+ 1' 32
7.   Сајмон Јејтс  Тим Џејко АИУла+ 2' 04
8.   Наиро Кинтана Мовистар+ 2' 07
9.   Луис Мејнчес ОАЕ Емирати+ 4' 51
10.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 5' 22
Извор: ProCyclingStats


Етапа 14

уреди
 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Мајкл Метјус Тим ДСМ4ч 21' 56
2.   Грег ван Авермат ССС Team+ 0
3.   Едвалд Боасон Хаген Дименжн Дата+ 1
4.   Филип Жилбер Судал Квик-Степ+ 1
5.   Џеј Мекарти Бора-Хансгрое+ 1
6.   Сони Колбрели Бахреин Викториус+ 1
7.   Крис Фрум Инеос Гренадиерс+ 1
8.   Даниел Мартин Судал Квик-Степ+ 1
9.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 1
10.   Тиш Бенот Лото-Судал+ 5
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Крис Фрум  Инеос Гренадиерс59ч 52' 09
2.   Фабио Ару Астана Казахстан Тим+ 19
3.   Ромен Барде АГ2Р Ситроен Тим+ 23
4.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 29
5.   Микел Ланда Инеос Гренадиерс+ 1' 17
6.   Даниел Мартин Судал Квик-Степ+ 1' 26
7.   Сајмон Јејтс  Тим Џејко АИУла+ 2' 02
8.   Наиро Кинтана Мовистар+ 2' 22
9.   Луис Мејнчес ОАЕ Емирати+ 5' 09
10.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 5' 37
Извор: ProCyclingStats


Етапа 15

уреди
 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Бауке Молема Трек-Сегафредо4ч 41' 47
2.   Диего Улиси ОАЕ Емирати+ 19
3.   Тони Галопен Лото-Судал+ 19
4.   Примож Роглич Џамбо-Висма+ 19
5.   Варан Баргиј  Тим ДСМ+ 23
6.   Николас Роуш ССС Team+ 1' 00
7.   Лилијан Калмежан Директ Енержи+ 1' 04
8.   Јан Бакелантс АГ2Р Ситроен Тим+ 1' 04
9.   Тибо Пино Групама-ФДЖ+ 1' 04
10.   Серж Пауелс Дименжн Дата+ 1' 04
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Крис Фрум  Инеос Гренадиерс60ч 40' 21
2.   Фабио Ару Астана Казахстан Тим+ 18
3.   Ромен Барде АГ2Р Ситроен Тим+ 23
4.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 29
5.   Даниел Мартин Судал Квик-Степ+ 1' 12
6.   Микел Ланда Инеос Гренадиерс+ 1' 17
7.   Сајмон Јејтс  Тим Џејко АИУла+ 2' 02
8.   Луис Мејнчес ОАЕ Емирати+ 5' 09
9.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 5' 37
10.   Дамијано Карузо ССС Team+ 6' 05
Извор: ProCyclingStats


Етапа 16

уреди
 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Мајкл Метјус Тим ДСМ3ч 38' 15
2.   Едвалд Боасон Хаген Дименжн Дата+ 0
3.   Џон Дегенколб Трек-Сегафредо+ 0
4.   Грег ван Авермат ССС Team+ 0
5.   Кристоф Лапорт Кофидис+ 0
6.   Јенс Кекелејре Тим Џејко АИУла+ 0
7.   Тони Галопен Лото-Судал+ 0
8.   Тиш Бенот Лото-Судал+ 0
9.   Маќеј Боднар Бора-Хансгрое+ 0
10.   Ромен Арди Аркеа-Самсик+ 0
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Крис Фрум  Инеос Гренадиерс68ч 18' 36
2.   Фабио Ару Астана Казахстан Тим+ 18
3.   Ромен Барде АГ2Р Ситроен Тим+ 23
4.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 29
5.   Микел Ланда Инеос Гренадиерс+ 1' 17
6.   Сајмон Јејтс  Тим Џејко АИУла+ 2' 02
7.   Даниел Мартин Судал Квик-Степ+ 2' 03
8.   Луис Мејнчес ОАЕ Емирати+ 6' 00
9.   Дамијано Карузо ССС Team+ 6' 05
10.   Наиро Кинтана Мовистар+ 6' 16
Извор: ProCyclingStats


Етапа 17

уреди
 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Примож Роглич Џамбо-Висма5ч 07' 41
2.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 1' 13
3.   Крис Фрум  Инеос Гренадиерс+ 1' 13
4.   Ромен Барде АГ2Р Ситроен Тим+ 1' 13
5.   Варан Баргиј  Тим ДСМ+ 1' 13
6.   Микел Ланда Инеос Гренадиерс+ 1' 16
7.   Даниел Мартин Судал Квик-Степ+ 1' 43
8.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 1' 44
9.   Луис Мејнчес ОАЕ Емирати+ 1' 44
10.   Фабио Ару Астана Казахстан Тим+ 1' 44
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Крис Фрум  Инеос Гренадиерс73ч 27' 26
2.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 27
3.   Ромен Барде АГ2Р Ситроен Тим+ 27
4.   Фабио Ару Астана Казахстан Тим+ 53
5.   Микел Ланда Инеос Гренадиерс+ 1' 24
6.   Даниел Мартин Судал Квик-Степ+ 2' 37
7.   Сајмон Јејтс  Тим Џејко АИУла+ 4' 07
8.   Луис Мејнчес ОАЕ Емирати+ 6' 35
9.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 7' 45
10.   Варан Баргиј  Тим ДСМ+ 8' 52
Извор: ProCyclingStats


Етапа 18

уреди
 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Варан Баргиј  Тим ДСМ4ч 30' 33
2.   Дарвин Атапума ОАЕ Емирати+ 20
3.   Ромен Барде АГ2Р Ситроен Тим+ 20
4.   Крис Фрум  Инеос Гренадиерс+ 20
5.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 22
6.   Микел Ланда Инеос Гренадиерс+ 32
7.   Луис Мејнчес ОАЕ Емирати+ 37
8.   Даниел Мартин Судал Квик-Степ+ 39
9.   Сајмон Јејтс  Тим Џејко АИУла+ 59
10.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 1' 09
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Крис Фрум  Инеос Гренадиерс78ч 08' 19
2.   Ромен Барде АГ2Р Ситроен Тим+ 23
3.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 29
4.   Микел Ланда Инеос Гренадиерс+ 1' 36
5.   Фабио Ару Астана Казахстан Тим+ 1' 55
6.   Даниел Мартин Судал Квик-Степ+ 2' 56
7.   Сајмон Јејтс  Тим Џејко АИУла+ 4' 46
8.   Луис Мејнчес ОАЕ Емирати+ 6' 52
9.   Варан Баргиј  Тим ДСМ+ 8' 22
10.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 8' 34
Извор: ProCyclingStats


Етапа 19

уреди
 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Едвалд Боасон Хаген Дименжн Дата5ч 06' 09
2.   Никијас Арнт Тим ДСМ+ 5
3.   Јенс Кекелејре Тим Џејко АИУла+ 17
4.   Даниеле Бенати Мовистар+ 17
5.   Томас де Гент Лото-Судал+ 17
6.   Силвен Шаванел Директ Енержи+ 17
7.   Ели Жесбер Аркеа-Самсик+ 17
8.   Јан Бакелантс АГ2Р Ситроен Тим+ 17
9.   Михаел Албасини Тим Џејко АИУла+ 19
10.   Пјер Лик Перишон Аркеа-Самсик+ 1' 32
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Крис Фрум  Инеос Гренадиерс83ч 26' 55
2.   Ромен Барде АГ2Р Ситроен Тим+ 23
3.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 29
4.   Микел Ланда Инеос Гренадиерс+ 1' 36
5.   Фабио Ару Астана Казахстан Тим+ 1' 55
6.   Даниел Мартин Судал Квик-Степ+ 2' 56
7.   Сајмон Јејтс  Тим Џејко АИУла+ 4' 46
8.   Луис Мејнчес ОАЕ Емирати+ 6' 52
9.   Варан Баргиј  Тим ДСМ+ 8' 22
10.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 8' 34
Извор: ProCyclingStats


Етапа 20

уреди
 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Маќеј Боднар Бора-Хансгрое28' 15
2.   Михал Квјатковски Инеос Гренадиерс+ 1
3.   Крис Фрум  Инеос Гренадиерс+ 6
4.   Тони Мартин Катјуша-Алпесин+ 14
5.   Дарил Импи Тим Џејко АИУла+ 20
6.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 21
7.   Никијас Арнт Тим ДСМ+ 28
8.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 31
9.   Штефан Кинг ССС Team+ 34
10.   Силвен Шаванел Директ Енержи+ 37
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Крис Фрум  Инеос Гренадиерс83ч 55' 16
2.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 54
3.   Ромен Барде АГ2Р Ситроен Тим+ 2' 20
4.   Микел Ланда Инеос Гренадиерс+ 2' 21
5.   Фабио Ару Астана Казахстан Тим+ 3' 05
6.   Даниел Мартин Судал Квик-Степ+ 4' 42
7.   Сајмон Јејтс  Тим Џејко АИУла+ 6' 14
8.   Луис Мејнчес ОАЕ Емирати+ 8' 20
9.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 8' 49
10.   Варан Баргиј  Тим ДСМ+ 9' 25
Извор: ProCyclingStats


Етапа 21

уреди
 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Дилан Груневеген Џамбо-Висма2ч 25' 39
2.   Андре Грајпел Лото-Судал+ 0
3.   Едвалд Боасон Хаген Дименжн Дата+ 0
4.   Насер Бухани Кофидис+ 0
5.   Александер Кристоф Катјуша-Алпесин+ 0
6.   Борут Божич Бахреин Викториус+ 0
7.   Давиде Чимолаи Групама-ФДЖ+ 0
8.   Пјер Лик Перишон Аркеа-Самсик+ 0
9.   Ридигер Зелиг Бора-Хансгрое+ 0
10.   Даниеле Бенати Мовистар+ 0
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Крис Фрум  Инеос Гренадиерс86ч 20' 55
2.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 54
3.   Ромен Барде АГ2Р Ситроен Тим+ 2' 20
4.   Микел Ланда Инеос Гренадиерс+ 2' 21
5.   Фабио Ару Астана Казахстан Тим+ 3' 05
6.   Даниел Мартин Судал Квик-Степ+ 4' 42
7.   Сајмон Јејтс  Тим Џејко АИУла+ 6' 14
8.   Луис Мејнчес ОАЕ Емирати+ 8' 20
9.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 8' 49
10.   Варан Баргиј   Тим ДСМ+ 9' 25
Извор: ProCyclingStats


Наводи

уреди
  1. „2017 Route – Sporting aspects, stage cities“. Тур де Франс. Amaury Sport Organisation. Архивирано од изворникот на 2017-06-28. Посетено на 30 јуни 2017.

Надворешни врски

уреди