Вуелта а Еспања 2018 - етапа 1 до етапа 11

список на статии на Викимедија

Вуелта а Еспања 2018 започнала на 25 август, додека етапа 11 била предвидена на 5 септември. Издание во 2018 година започнала со поединечен хронометар на 25 август во Малага.

Пласмани уреди

Легенда[N 1]
      Го означува предводникот во генералниот пласман       Го означува предводникот во бодовниот пласман
      Го означува предводникот во планинскиот пласман       Го означува предводникот во комбинираниот пласман

Етапа 1 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Роан Денис БМЦ Рејсинг Тим9' 39
2.   Михал Квјатковски Тим Скај+ 6
3.   Виктор Кампенертс Лото-Судал+ 7
4.   Нелсон Оливеира Мовистар+ 17
5.   Дилан ван Барле Тим Скај+ 20
6.   Алесандро Де Марки БМЦ Рејсинг Тим+ 21
7.   Џонатан Кастровјехо Тим Скај+ 21
8.   Зимон Гешке Тим ДСМ+ 21
9.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 22
10.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 22
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Роан Денис   БМЦ Рејсинг Тим9' 39
2.   Михал Квјатковски Тим Скај+ 6
3.   Виктор Кампенертс Лото-Судал+ 7
4.   Нелсон Оливеира Мовистар+ 17
5.   Дилан ван Барле Тим Скај+ 20
6.   Алесандро Де Марки БМЦ Рејсинг Тим+ 21
7.   Џонатан Кастровјехо Тим Скај+ 21
8.   Зимон Гешке Тим ДСМ+ 21
9.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 22
10.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 22
Извор: ProCyclingStats


Етапа 2 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Алехандро Валверде Мовистар4ч 13' 01
2.   Михал Квјатковски Тим Скај+ 0
3.   Лауренс де Плус Квик-Степ Флорс+ 3
4.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 3
5.   Џорџ Бенет Лото НЛ-Џамбо+ 3
6.   Тони Галопен АГ2Р Ла Мондијал+ 3
7.   Емануел Бухман Бора-Хансгрое+ 3
8.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 3
9.   Наиро Кинтана Мовистар+ 3
10.   Тибо Пино Групама-ФДЖ+ 3
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Михал Квјатковски    Тим Скај4ч 22' 40
2.   Алехандро Валверде Мовистар+ 14
3.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 25
4.   Лауренс де Плус  Квик-Степ Флорс+ 28
5.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 30
6.   Фабио Фелине Трек-Сегафредо+ 30
7.   Емануел Бухман Бора-Хансгрое+ 32
8.   Тони Галопен АГ2Р Ла Мондијал+ 33
9.   Наиро Кинтана Мовистар+ 33
10.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 35
Извор: ProCyclingStats


Етапа 3 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Елија Вивијани Квик-Степ Флорс4ч 48' 12
2.   Џакомо Ницоло Трек-Сегафредо+ 0
3.   Петер Саган Бора-Хансгрое+ 0
4.   Насер Бухани Кофидис+ 0
5.   Симоне Консони ОАЕ Емирати+ 0
6.   Дани ван Попел Лото НЛ-Џамбо+ 0
7.   Михаел Меркев Квик-Степ Флорс+ 0
8.   Матео Трентин Мичелтон-Скот+ 0
9.   Рајан Гибонс Дименжн Дата+ 0
10.   Том Ван Асбрук ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 0
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Михал Квјатковски    Тим Скај9ч 10' 52
2.   Алехандро Валверде Мовистар+ 14
3.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 25
4.   Лауренс де Плус  Квик-Степ Флорс+ 28
5.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 30
6.   Фабио Фелине Трек-Сегафредо+ 30
7.   Емануел Бухман Бора-Хансгрое+ 32
8.   Тони Галопен АГ2Р Ла Мондијал+ 33
9.   Наиро Кинтана Мовистар+ 33
10.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 35
Извор: ProCyclingStats


Етапа 4 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Бен Кинг Дименжн Дата4ч 33' 12
2.   Никита Сталнов Астана+ 2
3.   Пјер Ролан ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 13
4.   Луис Анхел Мате Кофидис+ 1' 08
5.   Бен Гаштауер АГ2Р Ла Мондијал+ 1' 39
6.   Јеле Валајс Лото-Судал+ 1' 57
7.   Оскар Кабедо Бургос-БХ+ 2' 24
8.   Сајмон Јејтс Мичелтон-Скот+ 2' 48
9.   Емануел Бухман Бора-Хансгрое+ 2' 50
10.   Мигел Анхел Лопес Астана+ 3' 07
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Михал Квјатковски    Тим Скај13' 47
2.   Емануел Бухман Бора-Хансгрое+ 7
3.   Сајмон Јејтс Мичелтон-Скот+ 10
4.   Алехандро Валверде Мовистар+ 12
5.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 25
6.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 30
7.   Тони Галопен АГ2Р Ла Мондијал+ 33
8.   Наиро Кинтана Мовистар+ 33
9.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 37
10.   Енрик Мас  Квик-Степ Флорс+ 42
Извор: ProCyclingStats


Етапа 5 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Сајмон Кларк ЕФ Едукејшн-ИзиПост4ч 36' 07
2.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 0
3.   Алесандро Де Марки БМЦ Рејсинг Тим+ 0
4.   Давиде Вилела Астана+ 8
5.   Флорис де Тир Лото НЛ-Џамбо+ 8
6.   Руди Молар Групама-ФДЖ+ 28
7.   Максим Монфор Лото-Судал+ 1' 58
8.   Јонатан Ластра Каха Рурал-Сегурос РГА+ 2' 00
9.   Франко Пелицоти Бахреин-Мерида+ 2' 00
10.   Мерхави Кудус Дименжн Дата+ 2' 00
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Руди Молар  Групама-ФДЖ18ч 27' 40
2.   Михал Квјатковски  Тим Скај+ 41
3.   Емануел Бухман Бора-Хансгрое+ 48
4.   Сајмон Јејтс Мичелтон-Скот+ 51
5.   Алехандро Валверде  Мовистар+ 53
6.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 1' 06
7.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 1' 11
8.   Тони Галопен АГ2Р Ла Мондијал+ 1' 14
9.   Наиро Кинтана Мовистар+ 1' 14
10.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 1' 18
Извор: ProCyclingStats


Етапа 6 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Насер Бухани Кофидис3ч 58' 35
2.   Дани ван Попел Лото НЛ-Џамбо+ 0
3.   Елија Вивијани Квик-Степ Флорс+ 0
4.   Симоне Консони ОАЕ Емирати+ 0
5.   Матео Трентин Мичелтон-Скот+ 0
6.   Иван Гарсија Бахреин-Мерида+ 0
7.   Омар Фраиле Астана+ 0
8.   Мигел Анхел Лопес Астана+ 0
9.   Петер Саган Бора-Хансгрое+ 0
10.   Михаел Меркев Квик-Степ Флорс+ 0
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Руди Молар  Групама-ФДЖ22ч 26' 15
2.   Михал Квјатковски   Тим Скај+ 41
3.   Емануел Бухман Бора-Хансгрое+ 48
4.   Сајмон Јејтс Мичелтон-Скот+ 51
5.   Алехандро Валверде Мовистар+ 53
6.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 1' 11
7.   Тони Галопен АГ2Р Ла Мондијал+ 1' 14
8.   Наиро Кинтана Мовистар+ 1' 14
9.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 1' 18
10.   Енрик Мас  Квик-Степ Флорс+ 1' 23
Извор: ProCyclingStats


Етапа 7 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Тони Галопен АГ2Р Ла Мондијал4ч 18' 20
2.   Петер Саган Бора-Хансгрое+ 5
3.   Алехандро Валверде  Мовистар+ 5
4.   Едуард Прадес Еускади Баскија-Муријас+ 5
5.   Омар Фраиле Астана+ 5
6.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 5
7.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 5
8.   Енрик Мас  Квик-Степ Флорс+ 5
9.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 5
10.   Сеп Кус Лото НЛ-Џамбо+ 5
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Руди Молар  Групама-ФДЖ26ч 44' 40
2.   Алехандро Валверде   Мовистар+ 47
3.   Емануел Бухман Бора-Хансгрое+ 48
4.   Сајмон Јејтс Мичелтон-Скот+ 51
5.   Тони Галопен АГ2Р Ла Мондијал+ 59
6.   Михал Квјатковски Тим Скај+ 1' 06
7.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 1' 11
8.   Наиро Кинтана Мовистар+ 1' 14
9.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 1' 18
10.   Енрик Мас  Квик-Степ Флорс+ 1' 23
Извор: ProCyclingStats


Етапа 8 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Алехандро Валверде   Мовистар4ч 35' 54
2.   Петер Саган Бора-Хансгрое+ 0
3.   Дани ван Попел Лото НЛ-Џамбо+ 0
4.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 0
5.   Џакомо Ницоло Трек-Сегафредо+ 0
6.   Хесус Ерада Кофидис+ 0
7.   Сајмон Јејтс Мичелтон-Скот+ 0
8.   Бјорг Ламбрехт Лото-Судал+ 0
9.   Иван Гарсија Бахреин-Мерида+ 0
10.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 0
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Руди Молар  Групама-ФДЖ31ч 20' 34
2.   Алехандро Валверде   Мовистар+ 37
3.   Емануел Бухман Бора-Хансгрое+ 48
4.   Сајмон Јејтс Мичелтон-Скот+ 51
5.   Тони Галопен АГ2Р Ла Мондијал+ 59
6.   Михал Квјатковски Тим Скај+ 1' 06
7.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 1' 11
8.   Наиро Кинтана Мовистар+ 1' 14
9.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 1' 18
10.   Енрик Мас  Квик-Степ Флорс+ 1' 23
Извор: ProCyclingStats


Етапа 9 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Бен Кинг Дименжн Дата5ч 30' 38
2.   Бауке Молема Трек-Сегафредо+ 48
3.   Дилан Тенс БМЦ Рејсинг Тим+ 2' 38
4.   Мигел Анхел Лопес Астана+ 2' 40
5.   Наиро Кинтана Мовистар+ 2' 40
6.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 2' 40
7.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 2' 43
8.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 2' 46
9.   Сајмон Јејтс Мичелтон-Скот+ 2' 49
10.   Џорџ Бенет Лото НЛ-Џамбо+ 3' 02
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Сајмон Јејтс  Мичелтон-Скот36ч 54' 52
2.   Алехандро Валверде   Мовистар+ 1
3.   Наиро Кинтана Мовистар+ 14
4.   Емануел Бухман Бора-Хансгрое+ 16
5.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 17
6.   Тони Галопен АГ2Р Ла Мондијал+ 24
7.   Мигел Анхел Лопес  Астана+ 27
8.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 32
9.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 43
10.   Џорџ Бенет Лото НЛ-Џамбо+ 48
Извор: ProCyclingStats


Етапа 10 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Елија Вивијани Квик-Степ Флорс4ч 08' 08
2.   Петер Саган Бора-Хансгрое+ 0
3.   Џакомо Ницоло Трек-Сегафредо+ 0
4.   Нелсон Сото Каха Рурал-Сегурос РГА+ 0
5.   Марк Саро Групама-ФДЖ+ 0
6.   Дани ван Попел Лото НЛ-Џамбо+ 0
7.   Иван Гарсија Бахреин-Мерида+ 0
8.   Јон Аберастури Еускади Баскија-Муријас+ 0
9.   Симоне Консони ОАЕ Емирати+ 0
10.   Матео Трентин Мичелтон-Скот+ 0
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Сајмон Јејтс  Мичелтон-Скот41ч 03' 00
2.   Алехандро Валверде  Мовистар+ 1
3.   Наиро Кинтана Мовистар+ 14
4.   Емануел Бухман Бора-Хансгрое+ 16
5.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 17
6.   Тони Галопен АГ2Р Ла Мондијал+ 24
7.   Мигел Анхел Лопес  Астана+ 27
8.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 32
9.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 43
10.   Џорџ Бенет Лото НЛ-Џамбо+ 47
Извор: ProCyclingStats


Етапа 11 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Алесандро Де Марки БМЦ Рејсинг Тим4ч 52' 38
2.   Џонатан Рестрепо Катјуша-Алпесин+ 28
3.   Франко Пелицоти Бахреин-Мерида+ 59
4.   Нан Петер АГ2Р Ла Мондијал+ 1' 24
5.   Дилан Тенс БМЦ Рејсинг Тим+ 1' 45
6.   Тиш Бенот Лото-Судал+ 1' 46
7.   Рафал Мајка Бора-Хансгрое+ 1' 46
8.   Николас Роуш БМЦ Рејсинг Тим+ 1' 48
9.   Серхио Енао Тим Скај+ 1' 50
10.   Тибо Пино Групама-ФДЖ+ 1' 50
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Сајмон Јејтс  Мичелтон-Скот45ч 57' 40
2.   Алехандро Валверде   Мовистар+ 1
3.   Наиро Кинтана Мовистар+ 14
4.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 17
5.   Тони Галопен АГ2Р Ла Мондијал+ 24
6.   Емануел Бухман Бора-Хансгрое+ 24
7.   Мигел Анхел Лопес  Астана+ 27
8.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 32
9.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 43
10.   Џорџ Бенет Лото НЛ-Џамбо+ 47
Извор: ProCyclingStats


Белешки уреди

  1. Маичките кои се појавуваат во табелата на левата страна на страницата означуваат дека се носени од велосипедистот на дадената етапа, додека оние кои се појавуваат во табелата на десната страна на страница означуваат дека на велосипедистот му се доделени по етапата.

Наводи уреди