Егор Гајдар

руски економист и политичар

Егор Тимурович Гајдар (руски: Егор Тимурович Гайдар, 19 март 195616 декември 2009) бил руски економист и државник. Бил премиер на Руската Федерација во периодот од 15 јуни до 14 декември 1992.

Егор Гајдар