Вуелта а Еспања 2017 - етапа 12 до етапа 21

Вуелта а Еспања 2017 започнала на 19 август, додека етапата 21 е предвидена на 10 септември. Издание во 2017 година започнала со единствениот екипен хронометар на трката.

Пласмани уреди

Легенда[N 1]
      Го означува предводникот во генералниот пласман       Го означува предводникот во бодовниот пласман
      Го означува предводникот во планинскиот пласман       Го означува предводникот во комбинираниот пласман

Етапа 12 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Томаш Марчињски Лото-Судал3ч 56' 45
2.   Омар Фраиле Дименжн Дата+ 52
3.   Хосе Хоакин Рохас Мовистар+ 52
4.   Павел Полјањски Бора-Хансгрое+ 52
5.   Стеф Клемент Лото НЛ-Џамбо+ 52
6.   Брендан Канти ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 1' 42
7.   Антони Перез Кофидис+ 2' 50
8.   Јан Поланц ОАЕ Емирати+ 2' 50
9.   Андреас Шилингер Бора-Хансгрое+ 2' 50
10.   Давид Аројо Каха Рурал-Сегурос РГА+ 3' 00
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Крис Фрум   Инеос Гренадиерс49ч 22' 53
2.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 59
3.   Естебан Чавес Орика-Скот+ 2' 13
4.   Давид де ла Крус Судал Квик-Степ+ 2' 16
5.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 2' 17
6.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 2' 18
7.   Фабио Ару Астана Казахстан Тим+ 2' 37
8.   Мајкл Вудс ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 2' 41
9.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 3' 13
10.   Мигел Анхел Лопес Астана Казахстан Тим+ 3' 51
Извор: ProCyclingStats


Етапа 13 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Матео Трентин  Судал Квик-Степ4ч 25' 13
2.   Џани Москон Инеос Гренадиерс+ 0
3.   Серен Краг Андерсен Тим ДСМ+ 0
4.   Михаел Шварцман Бора-Хансгрое+ 0
5.   Том Ван Асбрук ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 0
6.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 0
7.   Крис Фрум   Инеос Гренадиерс+ 0
8.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 0
9.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 0
10.   Николас Роуш БМЦ Рејсинг Тим+ 0
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Крис Фрум   Инеос Гренадиерс53ч 48' 06
2.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 59
3.   Естебан Чавес Орика-Скот+ 2' 13
4.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 2' 17
5.   Давид де ла Крус Судал Квик-Степ+ 2' 23
6.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 2' 25
7.   Фабио Ару Астана Казахстан Тим+ 2' 37
8.   Мајкл Вудс ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 2' 41
9.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 3' 13
10.   Мигел Анхел Лопес Астана Казахстан Тим+ 3' 58
Извор: ProCyclingStats


Етапа 14 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Рафал Мајка Бора-Хансгрое4ч 42' 10
2.   Мигел Анхел Лопес Астана Казахстан Тим+ 27
3.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 31
4.   Крис Фрум   Инеос Гренадиерс+ 31
5.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 31
6.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 31
7.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 37
8.   Ваут Пулс Инеос Гренадиерс+ 48
9.   Естебан Чавес Орика-Скот+ 57
10.   Фабио Ару Астана Казахстан Тим+ 1' 03
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Крис Фрум   Инеос Гренадиерс58ч 30' 47
2.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 55
3.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 2' 17
4.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 2' 25
5.   Естебан Чавес Орика-Скот+ 2' 39
6.   Фабио Ару Астана Казахстан Тим+ 3' 09
7.   Давид де ла Крус Судал Квик-Степ+ 3' 11
8.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 3' 19
9.   Мајкл Вудс ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 3' 23
10.   Мигел Анхел Лопес Астана Казахстан Тим+ 3' 48
Извор: ProCyclingStats


Етапа 15 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Мигел Анхел Лопес Астана Казахстан Тим3ч 34' 51
2.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 36
3.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 45
4.   Естебан Чавес Орика-Скот+ 47
5.   Крис Фрум   Инеос Гренадиерс+ 47
6.   Мајкл Вудс ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 50
7.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 53
8.   Ваут Пулс Инеос Гренадиерс+ 53
9.   Луис Мејнчес ОАЕ Емирати+ 53
10.   Пељо Билбао Астана Казахстан Тим+ 1' 02
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Крис Фрум    Инеос Гренадиерс62ч 06' 25
2.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 1' 01
3.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 2' 08
4.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 2' 11
5.   Естебан Чавес Орика-Скот+ 2' 39
6.   Мигел Анхел Лопес Астана Казахстан Тим+ 2' 51
7.   Фабио Ару Астана Казахстан Тим+ 3' 24
8.   Мајкл Вудс ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 3' 26
9.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 3' 59
10.   Ваут Пулс Инеос Гренадиерс+ 5' 22
Извор: ProCyclingStats


Етапа 16 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Крис Фрум    Инеос Гренадиерс47' 00
2.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 29
3.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 57
4.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 59
5.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 59
6.   Тобијас Лудвигсон Групама-ФДЖ+ 1' 07
7.   Ваут Пулс Инеос Гренадиерс+ 1' 11
8.   Ленард Кемна Тим ДСМ+ 1' 30
9.   Даниел Ос БМЦ Рејсинг Тим+ 1' 49
10.   Алекси Гужар АГ2Р Ситроен Тим+ 1' 50
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Крис Фрум    Инеос Гренадиерс62ч 53' 25
2.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 1' 58
3.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 2' 40
4.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 3' 07
5.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 4' 58
6.   Мигел Анхел Лопес Астана Казахстан Тим+ 5' 25
7.   Фабио Ару Астана Казахстан Тим+ 6' 27
8.   Ваут Пулс Инеос Гренадиерс+ 6' 33
9.   Естебан Чавес Орика-Скот+ 6' 40
10.   Мајкл Вудс ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 7' 06
Извор: ProCyclingStats


Етапа 17 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Штефан Денифл Аква Блу СпортDQ
2.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 28
3.   Мигел Анхел Лопес Астана Казахстан Тим+ 1' 04
4.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 1' 04
5.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 1' 04
6.   Рафал Мајка Бора-Хансгрое+ 1' 04
7.   Мајкл Вудс ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 1' 13
8.   Даниел Морено Мовистар+ 1' 17
9.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 1' 19
10.   Давид де ла Крус Судал Квик-Степ+ 1' 42
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Крис Фрум    Инеос Гренадиерс67ч 44' 03
2.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 1' 16
3.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 2' 13
4.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 2' 25
5.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 3' 34
6.   Мигел Анхел Лопес Астана Казахстан Тим+ 4' 39
7.   Мајкл Вудс ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 6' 33
8.   Ваут Пулс Инеос Гренадиерс+ 6' 40
9.   Фабио Ару Астана Казахстан Тим+ 6' 45
10.   Давид де ла Крус Судал Квик-Степ+ 10' 10
Извор: ProCyclingStats


Етапа 18 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Сандер Арме Лото-Судал4ч 09' 39
2.   Алексеј Луценко Астана Казахстан Тим+ 31
3.   Џовани Висконти Бахреин Викториус+ 46
4.   Алекси Гужар АГ2Р Ситроен Тим+ 1' 02
5.   Хосе Хоакин Рохас Мовистар+ 1' 06
6.   Алесандро Де Марки БМЦ Рејсинг Тим+ 1' 19
7.   Матео Трентин Судал Квик-Степ+ 1' 21
8.   Серхио Пардиља Каха Рурал-Сегурос РГА+ 1' 21
9.   Антван Толхук Лото НЛ-Џамбо+ 1' 38
10.   Антони Ру Групама-ФДЖ+ 1' 42
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Крис Фрум    Инеос Гренадиерс72ч 03' 50
2.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 1' 37
3.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 2' 17
4.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 2' 29
5.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 3' 34
6.   Мигел Анхел Лопес Астана Казахстан Тим+ 5' 16
7.   Мајкл Вудс ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 6' 33
8.   Фабио Ару Астана Казахстан Тим+ 6' 33
9.   Ваут Пулс Инеос Гренадиерс+ 6' 47
10.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 10' 26
Извор: ProCyclingStats


Етапа 19 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Томас де Гент Лото-Судал3ч 35' 46
2.   Харлинсон Пантано Трек-Сегафредо+ 0
3.   Иван Гарсија Бахреин Викториус+ 0
4.   Руј Кошта ОАЕ Емирати+ 0
5.   Флорис де Тир Лото НЛ-Џамбо+ 0
6.   Боб Јунгелс Судал Квик-Степ+ 0
7.   Ромен Барде АГ2Р Ситроен Тим+ 0
8.   Николас Роуш БМЦ Рејсинг Тим+ 0
9.   Даниел Наваро Кофидис+ 0
10.   Кун Бауман Лото НЛ-Џамбо+ 45
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Крис Фрум    Инеос Гренадиерс75ч 51' 51
2.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 1' 37
3.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 2' 17
4.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 2' 29
5.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 3' 34
6.   Мигел Анхел Лопес Астана Казахстан Тим+ 5' 16
7.   Мајкл Вудс ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 6' 33
8.   Фабио Ару Астана Казахстан Тим+ 6' 33
9.   Ваут Пулс Инеос Гренадиерс+ 6' 47
10.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 10' 26
Извор: ProCyclingStats


Етапа 20 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо3ч 31' 33
2.   Ваут Пулс Инеос Гренадиерс+ 17
3.   Крис Фрум    Инеос Гренадиерс+ 17
4.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 35
5.   Франко Пелицоти Бахреин Викториус+ 51
6.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 51
7.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 51
8.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 1' 11
9.   Ромен Барде АГ2Р Ситроен Тим+ 1' 25
10.   Мајкл Вудс ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 1' 36
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Крис Фрум    Инеос Гренадиерс79ч 23' 37
2.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 2' 15
3.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 2' 51
4.   Алберто Контадор Трек-Сегафредо+ 3' 11
5.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 3' 15
6.   Ваут Пулс Инеос Гренадиерс+ 6' 45
7.   Мајкл Вудс ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 8' 16
8.   Мигел Анхел Лопес Астана Казахстан Тим+ 8' 59
9.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 11' 04
10.   Тиџеј ван Гардерен БМЦ Рејсинг Тим+ 15' 36
Извор: ProCyclingStats


Етапа 21 уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Матео Трентин Судал Квик-Степ3ч 06' 25
2.   Лоренцо Манзен Групама-ФДЖ+ 0
3.   Серен Краг Андерсен Тим ДСМ+ 0
4.   Том Ван Асбрук ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 0
5.   Иван Гарсија Бахреин Викториус+ 0
6.   Магнус Корт Орика-Скот+ 0
7.   Кенет Ванбилсен Кофидис+ 0
8.   Саша Модоло ОАЕ Емирати+ 0
9.   Михаел Шварцман Бора-Хансгрое+ 0
10.   Даниел Хуелгор Групама-ФДЖ+ 0
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Крис Фрум    Инеос Гренадиерс82ч 30' 02
2.   Винченцо Нибали Бахреин Викториус+ 2' 15
3.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 2' 51
4.   Вилко Келдерман Тим ДСМ+ 3' 15
5.   Алберто Контадор  Трек-Сегафредо+ 3' 18
6.   Ваут Пулс Инеос Гренадиерс+ 6' 59
7.   Мајкл Вудс ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 8' 27
8.   Мигел Анхел Лопес Астана Казахстан Тим+ 9' 13
9.   Стевен Краусвајк Лото НЛ-Џамбо+ 11' 18
10.   Тиџеј ван Гардерен БМЦ Рејсинг Тим+ 15' 50
11.   Естебан Чавес Орика-Скот+ 16' 46
12.   Луис Мејнчес ОАЕ Емирати+ 17' 41
13.   Фабио Ару Астана Казахстан Тим+ 21' 41
14.   Николас Роуш БМЦ Рејсинг Тим+ 22' 00
15.   Серхио Пардиља Каха Рурал-Сегурос РГА+ 22' 59
16.   Микел Ниеве Инеос Гренадиерс+ 28' 00
17.   Ромен Барде АГ2Р Ситроен Тим+ 31' 21
18.   Даниел Морено Мовистар+ 42' 16
19.   Сандер Арме Лото-Судал+ 59' 01
20.   Дарвин Атапума ОАЕ Емирати+ 1ч 02' 58
Извор: ProCyclingStats


Белешки уреди

  1. Маичките кои се појавуваат во табелата на левата страна на страницата означуваат дека се носени од велосипедистот на дадената етапа, додека оние кои се појавуваат во табелата на десната страна на страница означуваат дека на велосипедистот му се доделени по етапата.

Наводи уреди