Вуелта а Еспања 2018 - етапа 12 до етапа 21

список на статии на Викимедија

Вуелта а Еспања 2018 започнала на 25 август, додека етапа 21 била предвидена на 16 септември во Мадрид. Издание во 2018 година започнала со поединечен хронометар на 25 август во Малага.

ПласманиУреди

Легенда[N 1]
      Го означува предводникот во генералниот пласман       Го означува предводникот во бодовниот пласман
      Го означува предводникот во планинскиот пласман       Го означува предводникот во комбинираниот пласман

Етапа 12Уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Александар Жење АГ2Р Ла Мондијал4ч 22' 59
2.   Дилан ван Барле Тим Скај+ 0
3.   Марк Падун Бахреин-Мерида+ 0
4.   Дилан Тенс БМЦ Рејсинг Тим+ 0
5.   Виктор Кампенертс Лото-Судал+ 2
6.   Давиде Формоло Бора-Хансгрое+ 5
7.   Џанлука Брамбила Трек-Сегафредо+ 24
8.   Дрис Девенинс Квик-Степ Флорс+ 48
9.   Томас де Гент Лото-Судал+ 2' 27
10.   Валерио Конти ОАЕ Емирати+ 2' 29
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Хесус Ерада  Кофидис50ч 28' 56
2.   Сајмон Јејтс Мичелтон-Скот+ 3' 22
3.   Алехандро Валверде   Мовистар+ 3' 23
4.   Наиро Кинтана Мовистар+ 3' 36
5.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 3' 39
6.   Тони Галопен АГ2Р Ла Мондијал+ 3' 46
7.   Емануел Бухман Бора-Хансгрое+ 3' 46
8.   Мигел Анхел Лопес  Астана+ 3' 49
9.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн Фирст Про Сајклинг+ 3' 54
10.   Стевен Краусвејк Лото НЛ-Џамбо+ 4' 05
Извор: ProCyclingStats


Етапа 13Уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Оскар Родригес Еускади Баскија-Муријас4ч 17' 05
2.   Рафал Мајка Бора-Хансгрое+ 19
3.   Дилан Тенс БМЦ Рејсинг Тим+ 30
4.   Бјорг Ламбрехт Лото-Судал+ 38
5.   Лауренс де Плус Квик-Степ Флорс+ 43
6.   Мерхави Кудус Дименжн Дата+ 1' 00
7.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 1' 12
8.   Питер Сери Квик-Степ Флорс+ 1' 21
9.   Едвард Равази ОАЕ Емирати+ 1' 25
10.   Бен Кинг Дименжн Дата+ 1' 27
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Хесус Ерада  Кофидис54ч 50' 19
2.   Сајмон Јејтс Мичелтон-Скот+ 1' 42
3.   Наиро Кинтана Мовистар+ 1' 50
4.   Алехандро Валверде   Мовистар+ 1' 54
5.   Мигел Анхел Лопес Астана+ 2' 23
6.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн Фирст Про Сајклинг+ 2' 33
7.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 2' 35
8.   Тони Галопен АГ2Р Ла Мондијал+ 2' 40
9.   Стевен Краусвејк Лото НЛ-Џамбо+ 2' 44
10.   Емануел Бухман Бора-Хансгрое+ 2' 47
Извор: ProCyclingStats


Етапа 14Уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Сајмон Јејтс Мичелтон-Скот4ч 19' 27
2.   Мигел Анхел Лопес  Астана+ 2
3.   Алехандро Валверде   Мовистар+ 2
4.   Тибо Пино Групама-ФДЖ+ 5
5.   Наиро Кинтана Мовистар+ 7
6.   Стевен Краусвејк Лото НЛ-Џамбо+ 11
7.   Енрик Мас Квик-Степ Флорс+ 19
8.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн Фирст Про Сајклинг+ 27
9.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 37
10.   Фабио Ару ОАЕ Емирати+ 39
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Сајмон Јејтс  Мичелтон-Скот59ч 11' 18
2.   Алехандро Валверде   Мовистар+ 20
3.   Наиро Кинтана Мовистар+ 25
4.   Мигел Анхел Лопес  Астана+ 47
5.   Стевен Краусвејк Лото НЛ-Џамбо+ 1' 23
6.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн Фирст Про Сајклинг+ 1' 28
7.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 1' 40
8.   Енрик Мас Квик-Степ Флорс+ 1' 47
9.   Тони Галопен АГ2Р Ла Мондијал+ 1' 55
10.   Емануел Бухман Бора-Хансгрое+ 2' 08
Извор: ProCyclingStats


Етапа 15Уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Тибо Пино Групама-ФДЖ5ч 01' 49
2.   Мигел Анхел Лопес  Астана+ 28
3.   Сајмон Јејтс  Мичелтон-Скот+ 30
4.   Алехандро Валверде   Мовистар+ 32
5.   Стевен Краусвејк Лото НЛ-Џамбо+ 32
6.   Енрик Мас Квик-Степ Флорс+ 34
7.   Наиро Кинтана Мовистар+ 34
8.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн Фирст Про Сајклинг+ 1' 25
9.   Емануел Бухман Бора-Хансгрое+ 1' 33
10.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 1' 49
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Сајмон Јејтс  Мичелтон-Скот64ч 13' 33
2.   Алехандро Валверде   Мовистар+ 26
3.   Наиро Кинтана Мовистар+ 33
4.   Мигел Анхел Лопес  Астана+ 43
5.   Стевен Краусвејк Лото НЛ-Џамбо+ 1' 29
6.   Енрик Мас Квик-Степ Флорс+ 1' 55
7.   Тибо Пино Групама-ФДЖ+ 2' 10
8.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн Фирст Про Сајклинг+ 2' 27
9.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 3' 03
10.   Емануел Бухман Бора-Хансгрое+ 3' 15
Извор: ProCyclingStats


Етапа 16Уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Роан Денис БМЦ Рејсинг Тим37' 57
2.   Џои Роскопф БМЦ Рејсинг Тим+ 50
3.   Џонатан Кастровјехо Тим Скај+ 50
4.   Стевен Краусвејк Лото НЛ-Џамбо+ 51
5.   Михал Квјатковски Тим Скај+ 51
6.   Енрик Мас Квик-Степ Флорс+ 1' 03
7.   Нелсон Оливеира Мовистар+ 1' 05
8.   Лауренс де Плус Квик-Степ Флорс+ 1' 07
9.   Зимон Гешке Санвеб+ 1' 10
10.   Каспер Асгрен Квик-Степ Флорс+ 1' 10
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Сајмон Јејтс  Мичелтон-Скот64ч 52' 58
2.   Алехандро Валверде   Мовистар+ 33
3.   Стевен Краусвејк Лото НЛ-Џамбо+ 52
4.   Наиро Кинтана Мовистар+ 1' 15
5.   Енрик Мас  Квик-Степ Флорс+ 1' 30
6.   Мигел Анхел Лопес Астана+ 1' 34
7.   Тибо Пино Групама-ФДЖ+ 2' 53
8.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 3' 04
9.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн Фирст Про Сајклинг+ 3' 15
10.   Тони Галопен АГ2Р Ла Мондијал+ 4' 43
Извор: ProCyclingStats


Етапа 17Уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Мајкл Вудс ЕФ Едукејшн Фирст Про Сајклинг4ч 09' 48
2.   Дилан Тенс БМЦ Рејсинг Тим+ 5
3.   Давид де ла Крус Тим Скај+ 10
4.   Рафал Мајка Бора-Хансгрое+ 13
5.   Илнур Закарин Катјуша-Алпесин+ 38
6.   Алесандро де Марки БМЦ Рејсинг Тим+ 44
7.   Амануел Гебрезгабихир Дименжн Дата+ 48
8.   Хесус Ерада Кофидис+ 51
9.   Џеј Хиндли Санвеб+ 55
10.   Винченцо Нибали Бахреин-Мерида+ 1' 48
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Сајмон Јејтс  Мичелтон-Скот69ч 05' 34
2.   Алехандро Валверде   Мовистар+ 25
3.   Енрик Мас  Квик-Степ Флорс+ 1' 22
4.   Мигел Анхел Лопес Астана+ 1' 36
5.   Стевен Краусвејк Лото НЛ-Џамбо+ 1' 48
6.   Наиро Кинтана Мовистар+ 2' 11
7.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 4' 09
8.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн Фирст Про Сајклинг+ 4' 36
9.   Тибо Пино Групама-ФДЖ+ 5' 31
10.   Тони Галопен АГ2Р Ла Мондијал+ 6' 05
Извор: ProCyclingStats


Етапа 18Уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Јеле Валајс Лото-Судал3ч 57' 03
2.   Свен Ерик Бистрем ОАЕ Емирати+ 0
3.   Петер Саган Бора-Хансгрое+ 0
4.   Елија Вивијани Квик-Степ Флорс+ 0
5.   Иван Гарсија Бахреин-Мерида+ 0
6.   Дани ван Попел Лото НЛ-Џамбо+ 0
7.   Јон Аберастури Еускади Баскија-Муријас+ 0
8.   Том ван Асбрук ЕФ Едукејшн Фирст Про Сајклинг+ 0
9.   Џакомо Ницоло Трек-Сегафредо+ 0
10.   Рајан Гибонс Дименжн Дата+ 0
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Сајмон Јејтс  Мичелтон-Скот73ч 02' 37
2.   Алехандро Валверде   Мовистар+ 25
3.   Енрик Мас  Квик-Степ Флорс+ 1' 22
4.   Мигел Анхел Лопес Астана+ 1' 36
5.   Стевен Краусвејк Лото НЛ-Џамбо+ 1' 48
6.   Наиро Кинтана Мовистар+ 2' 11
7.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 4' 09
8.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн Фирст Про Сајклинг+ 4' 36
9.   Тибо Пино Групама-ФДЖ+ 5' 31
10.   Тони Галопен АГ2Р Ла Мондијал+ 6' 05
Извор: ProCyclingStats


Етапа 19Уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Тибо Пино Групама-ФДЖ3ч 42' 05
2.   Сајмон Јејтс  Мичелтон-Скот+ 5
3.   Стевен Краусвејк Лото НЛ-Џамбо+ 13
4.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн Фирст Про Сајклинг+ 52
5.   Мигел Анхел Лопес Астана+ 52
6.   Енрик Мас Квик-Степ Флорс+ 52
7.   Вилко Келдерман Санвеб+ 1' 03
8.   Алехандро Валверде   Мовистар+ 1' 12
9.   Тони Галопен АГ2Р Ла Мондијал+ 1' 15
10.   Наиро Кинтана Мовистар+ 1' 49
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Сајмон Јејтс   Мичелтон-Скот76ч 44' 41
2.   Алехандро Валверде  Мовистар+ 1' 38
3.   Стевен Краусвејк Лото НЛ-Џамбо+ 1' 58
4.   Енрик Мас  Квик-Степ Флорс+ 2' 15
5.   Мигел Анхел Лопес Астана+ 2' 29
6.   Наиро Кинтана Мовистар+ 4' 01
7.   Тибо Пино Групама-ФДЖ+ 5' 22
8.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн Фирст Про Сајклинг+ 5' 29
9.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 6' 30
10.   Тони Галопен АГ2Р Ла Мондијал+ 7' 21
Извор: ProCyclingStats


Етапа 20Уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Енрик Мас  Квик-Степ Флорс2ч 59' 30
2.   Мигел Анхел Лопес Астана+ 0
3.   Сајмон Јејтс   Мичелтон-Скот+ 23
4.   Тибо Пино Групама-ФДЖ+ 54
5.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн Фирст Про Сајклинг+ 57
6.   Вилко Келдерман Санвеб+ 1' 11
7.   Стевен Краусвејк Лото НЛ-Џамбо+ 1' 15
8.   Давид де ла Крус Тим Скај+ 2' 17
9.   Наиро Кинтана Мовистар+ 3' 09
10.   Алехандро Валверде  Мовистар+ 3' 09
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Сајмон Јејтс   Мичелтон-Скот79ч 44' 30
2.   Енрик Мас  Квик-Степ Флорс+ 1' 46
3.   Мигел Анхел Лопес Астана+ 2' 04
4.   Стевен Краусвејк Лото НЛ-Џамбо+ 2' 54
5.   Алехандро Валверде  Мовистар+ 4' 28
6.   Тибо Пино Групама-ФДЖ+ 5' 57
7.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн Фирст Про Сајклинг+ 6' 07
8.   Наиро Кинтана Мовистар+ 6' 51
9.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 11' 09
10.   Вилко Келдерман Санвеб+ 11' 11
Извор: ProCyclingStats


Етапа 21Уреди

 Етапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1.   Елија Вивијани Квик-Степ Флорс2ч 21' 28
2.   Петер Саган Бора-Хансгрое+ 0
3.   Џакомо Ницоло Трек-Сегафредо+ 0
4.   Дани ван Попел Лото НЛ-Џамбо+ 0
5.   Марк Саро Групама-ФДЖ+ 0
6.   Јон Аберастури Еускади Баскија-Муријас+ 0
7.   Симоне Консони ОАЕ Емирати+ 0
8.   Матео Трентин Мичелтон-Скот+ 0
9.   Том ван Асбрук ЕФ Едукејшн Фирст Про Сајклинг+ 0
10.   Рајан Гибонс Дименжн Дата+ 0
Извор: ProCyclingStats
 Генерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1.   Сајмон Јејтс   Мичелтон-Скот82ч 05' 58
2.   Енрик Мас  Квик-Степ Флорс+ 1' 46
3.   Мигел Анхел Лопес Астана+ 2' 04
4.   Стевен Краусвејк Лото НЛ-Џамбо+ 2' 54
5.   Алехандро Валверде  Мовистар+ 4' 28
6.   Тибо Пино Групама-ФДЖ+ 5' 57
7.   Ригоберто Уран ЕФ Едукејшн Фирст Про Сајклинг+ 6' 07
8.   Наиро Кинтана Мовистар+ 6' 51
9.   Јон Исагире Бахреин-Мерида+ 11' 09
10.   Вилко Келдерман Санвеб+ 11' 11
Извор: ProCyclingStats


ЗабелешкиУреди

  1. Маичките кои се појавуваат во табелата на левата страна на страницата означуваат дека се носени од велосипедистот на дадената етапа, додека оние кои се појавуваат во табелата на десната страна на страница означуваат дека на велосипедистот му се доделени по етапата.

НаводиУреди