Трст виа Скопје (телевизиска серија)

телевизиска серија
(Пренасочено од Трст виа Скопје)

„Трст виа Скопје“ — македонска ТВ серија од 1987 година. Режисер и сценарист е Богдан Поп Ѓорчев, а настапуваат: Себастијан Шабан, Снежана Стамеска, Ванчо Петрушевски, Мето Јовановски, Илија Џувалековски, Владимир Ендровски, Катерина Крстева, Мите Грозданов, Ѓорѓи Колозов, Гоце Тодоровски, Шенка Колозова, Димче Мешковски и други;

Трст виа Скопје
Режирана одБогдан Поп Ѓорчев
УлогиВанчо Петрушевски
Снежана Стамеска
Ѓорѓи Колозов
Мето Јовановски
Илија Џувалековски
Владимир Ендровски
Петар Георгиевски
Љупчо Бреслиски
Мите Грозданов
Џемаил Максут
Димче Мешковски
Александар Чамински
Ненад Стојановски
Музика наПетар Георгиевски
Земја на потеклоНР Македонија СР Македонија
Првичен јазикмакедонски
Бр. на сезони2
Бр. на епизоди14
Производство
Продуцент(и)Богдан Поп Ѓорчев
МестоположбаСкопје
Времетраење55 мин
Прикажување
Првична мрежаМТВ
Првично прикажување1987 - 1990

Улоги уреди

Глумец Улога
Ванчо Петрушевски Цаци
Снежана Стамеска Сина
Мето Јовановски Штуц
Владимир Ендровски Дино
Ѓорѓи Колозов Ристо
Илија Џувалековски Арабаба
Славица Зафировска Социјална работничка
Ѓорѓи Јолевски Цани
Александар Чамински Чомбе
Себастијан Шабан
Соња Јачеевска Семсија
Ненад Стојановски Кирил
Данчо Чевревски Бранко
Фирдаус Неби Шабан Омеровски
Наџи Шабан
Димитар Костов Началникот
Џемаил Максут Зеко
Петар Георгиевски Брат на Арио
Зекир Сипахи
Шенка Колозова Мајката на Дино
Самоил Стојановски
Мушереф Лозана
Кирил Поп Христов
Љупчо Бреслиски
Бајруш Мјаку
Гоце Тодоровски Лаки Селимовски
Душко Костовски Таткото на Шабан и Џемиле
Абдурахман Рахман
Гоце Влахов
Благоја Чоревски Маргус
Кирил Ќортошев Дедото на Арио
Дубравка Киселички
Димче Мешковски Инспектор
Лазе Манасковски Рефет
Љупчо Петрушевски Циганот
Ѓокица Лукаревски
Кире Печијаревски
Бедија Беговска
Петре Арсовски Геро
Салаетин Билал Самба
Тодор Николовски
Владимир Ангеловски-Дади Попот
Лазар Бараков Шеферот
Емин Унѓел Стражар во домот
Мите Грозданов Адам
Катерина Крстева Варена
Ацо Јовановски
Катина Иванова
Александар Ѓорчев
Томе Витанов
Александар Џуровски
Милица Стојанова
Анастас Тановски
Бранко Ѓорчев
Благоја Спиркоски-Џумерко Милиционерот
Кирил Андоновски
Рамадан Махмут
Абдуш Хусеин
Беќир Нуредини


Епизоди уреди

Сезона Епизода Име

Датум уреди

1 1 / 11.10.1987
1 2 / 18.10.1987
1 3 / 25.10.1987
1 4 / 01.11.1987
1 5 / 08.11.1987
1 6 / 15.11.1987
2 1 / 04.02.1990
2 2 / 11.02.1990
2 3 / 18.02.1990
2 4 / 25.02.1990
2 5 / 04.03.1990
2 6 / 11.03.1990
2 7 / 18.03.1990

Надворешни врски уреди