Абдурахман Рахман

Абдурахман Рахман (р. 1 мај 1940 во Скопје) — македонски театарски, филмски и телевизиски глумец, доајен на Турскиот театар во Скопје.

Абдурахман Рахман
Роден 1 мај 1940
Скопје
Познат по улогите во:
Збогум Румелија
Балканска приспивна песна
Сенки
Солунски патрдии
Занимање глумец

ФилмографијаУреди

Година Филм Улога
1975. Волшебното самарче ТВ-серија
1984. Белото циганче ТВ-серија
1986. Солунски патрдии ТВ-серија Заптија
1990. Трст виа Скопје ТВ-серија
1993. Бог да ги убие шпионите ТВ-филм Затвореник
2002. Наше маало ТВ-серија
2007. Сенки ТВ-филм Љузлим
2007-2009. Збогум Румелија ТВ-серија Пајтонџијата
2009-2010. Балканска свадба ТВ-серија Пензионерот
2010. Ајде, бре ТВ-филм Бербер
2011. Панкот не е мртов ТВ-филм Човек со оружје
2014. Обединети срца ТВ-филм Суат
2015-2016. Големото прогонство во Кавкасија ТВ-серија
2017. Враќање ТВ-филм Јанитор
2022. Те сакам, се колнам ТВ-филм Али Риза
2022. Кома ТВ-филм
2022-2023. Балканска приспивна песна ТВ-серија Мендо Ага