Зекир Сипахи

Зекир Сипахи (р. 1 октомври 1947 во Скопје - 31 декември 2020 во Скопје) - македонски театарски, филмски и телевизиски глумец. Целиот свој работен век го поминал во Турскиот театар во Скопје.

Зекир Сипахи
Роден 1 октомври 1947
Скопје, Македонија Македонија
Починал 31 декември 2020
Скопје, Македонија Македонија
Националност Македонски Турчин
Познат по улогите во:
Збогум Румелија
Лимоната
Солнски патрдии
Големото прогонство во Кавкасија
Занимање глумец

ФилмографијаУреди

Година Филм Улога
1984. Белото циганче ТВ-серија
1986. Солунски патрдии ТВ-серија Заптија
1990. Трст виа Скопје ТВ-серија
1993. Бог да ги убие шпионите ТВ-филм
1997. Преку езерото ТВ-филм
2007. Мултиплеј ТВ-филм Зекир
2007-2009. Збогум Румелија ТВ-серија Папаз Ефенди
2009-2010. Балканска свадба ТВ-серија
2012. Минатото лето на Балканот ТВ-серија
2015. Лимоната ТВ-филм Суат
2015-2016. Големото прогонство во Кавкасија ТВ-серија Бакалот
2020. Горчлива цреша ТВ-филм Тодор