Наџи Шабан (р. 10 февруари 1953 во Скопје) — македонски театарски, филмски и телевизиски глумец.

Наџи Шабан
Роден 10 февруари 1953 (1953-02-10) (70 г.)
Скопје, Македонија Македонија
Националност Македонски Турчин
Познат по улогите во:
До балчак
Минатото лето на Балканот
Бал-кан-кан
Балканска приспивна песна
Занимање глумец

ФилмографијаУреди

Година Филм Улога
1986. Солунски патрдии ТВ-серија Заптија
1987-1990. Трст виа Скопје ТВ-серија
1993. Бог да ги убие шпионите ТВ-филм Затвореник
2002. Наше маало ТВ-серија
2005. Бал-кан-кан ТВ-филм Карлито
2007. Превртено ТВ-филм Старецот
2007. Сенки ТВ-филм Методи
2007-2009. Збогум Румелија ТВ-серија Кристо
2009-2010. Балканска свадба ТВ-серија
2012. Трето полувреме ТВ-филм Чуварот
2012. Минатото лето на Балканот ТВ-серија
2013. Балканот не е мртов ТВ-филм
2014. До балчак ТВ-филм Генералот
2015-2016. Големото прогонство во Кавкасија ТВ-серија Терзи Ефенди
2016. Џган ТВ-филм Вратарот
2020. Горчлива цреша ТВ-филм Шоферот
2022. Преспав ТВ-серија Гостинот
2022-2023. Балканска приспивна песна ТВ-серија Дарко
2022-2023. Нула ден ТВ-серија
2023. Кома ТВ-филм
2023. Долина на волците ТВ-серија