Кире Печијаревски

Кире Печијаревски (р. 3 мај 1949 во Скопје) ― македонски филмски и телевизиски глумец и водител.

Кире Печијаревски
Роден 3 мај 1949
Скопје
Националност Македонец
Познат по улогите во: Македонски народни приказни
Случки од животот
Турни ме да Кинисам
Бог да ги убие шпионите
Занимање глумец

ФилмографијаУреди

Година Филм Улога
1975 Прва вечер ТВ-филм
1976 Цимерите од соба 306 ТВ-филм
1977 Малиот одред ТВ-филм
1979 Жена од малтер ТВ-филм Пријателот
1980 Време води ТВ-филм Камило
1982 Јагне на ражен ТВ-филм
1985 Легенди и преданија ТВ-серија Крали Марко
1985-1987 Случки од животот ТВ-серија Полицаец / Камерман
1986-1990 Македонски народни приказни ТВ-серија
1987 Трст виа Скопје ТВ-серија
1988 Чук чук Стојанче ТВ-серија
1988-1989 Тврдокорни ТВ-серија
1989-1993 Еурека ТВ-серија Роберт
1990 До-Ре-Ми ТВ-серија Моторџијата
1991 Опстанок ТВ-серија
1991-1995 Македонски народни приказни ТВ-серија
1993 Бог да ги убие шпионите ТВ-филм
1995 Во светот на бајките ТВ-серија
1996-2000 Македонски народни приказни ТВ-серија
2000 Погрешно време ТВ-серија
2000-2003 Македонски народни приказни ТВ-серија
2001 Прашина ТВ-филм
2007 Патување со рабробус ТВ-филм Наум
2007 Досие-К ТВ-филм Инспекторот Бранко
2010 Царската е последна ТВ-филм
2010-2012 Македонски народни приказни ТВ-серија
2011 Турни ме да кинисам ТВ-серија Јован
2014-2017 Македонски народни приказни ТВ-серија
2018 Соблекување ТВ-филм
2021-2022 Македонски народни приказни ТВ-серија

Надворешни врскиУреди