Катерина Крстева

Катерина Крстевамакедонска театарска, филмска и телевизиска глумица.

Катерина Крстева
Роден 1948
Скопје
Националност Македонец
Познат по улогите во:
Хихирику
Македонски народни приказни
Поштар
Простодушна љубов
Погрешно време
Битолски лакрдии
Занимање глумец

ФилмографијаУреди

Година Филм Улога
1967. Да видам, да видам што да бидам ТВ-серија
1970. Александра ТВ-филм
1975. Простодушна љубов ТВ-серија Николинка
1975. Волшебното самарче ТВ-серија
1978. Шеќерна приказна ТВ-филм
1979. Хихирику Радио-емисија
1980. Учителот ТВ-филм
1981. Милион маченици ТВ-филм
1982. Слана во цутот на бадемите ТВ-филм
1982. Едно лето ТВ-серија
1984. Камчевци ТВ-серија
1984. Хихирику - 5 години ТВ-серија
1985-1987. Случки од животот ТВ-серија Соседката
1987. Театарче лево ќоше ТВ-филм
1989. Цвеќе на карпата ТВ-филм
1990. Тврдокорни ТВ-серија
1990. Трст виа Скопје ТВ-серија Варена
1991. Поштар ТВ-филм Мара
1991. Во кафулето кај Гане ТВ-филм Мара Попара
1992. Чудовиштата во нашиот град ТВ-серија
1994. Пред дождот ТВ-филм
1995. Во светот на бајките ТВ-серија
1995. Македонски народни приказни ТВ-серија
1999. Хихирику ТВ-серија
2000. Погрешно време ТВ-серија Веса
2000-2001. Светот има осум страни ТВ-серија
2001. Агенција осамени срца ТВ-серија
2003. Битолски лакрдии ТВ-серија
2003 Лото, лото ТВ-серија
2003 Време за плачење ТВ-филм
2004. Хихирику ТВ-серија
2006. Мост ТВ-филм
2009. Седумка, љубов или смрт ТВ-филм Милица
2009. Ветар низ тополите ТВ-серија
2010. Македонски народни приказни ТВ-серија
2016. Преспав ТВ-серија Гостинка
2019. Дедо и внук ТВ-филм