Македонија на Евровизија 2015

Македонија учествуваше на Евровизија 2015 во Виена, Австрија, со песната Лисја есенски отпеана од Даниел Кајмакоски. Го освои 15. место со 28 бодови во првото полуфинале, неуспевајќи да влезе во финалето.

Скопје Фест 2014Уреди

Македонската радио-телевизија го организираше Скопје Фест 2014 за да одбере претставник за Евровизија 2015.

Евровизија 2015Уреди