Хрватска Радио Телевизија

Хрватска Радио Телевизија (ХРТ) е прва државна телевизија во Република Хрватска. Таа настанала во мај 1926 година. Хрватското радио е основано во мај 1926. Хрватската Телевизија (ХТВ тогаш ТВ Загреб) е основана во мај 1956, и денеска е најгледана телевизија во Република Хрватска, а и на балканското подрачје. Оваа телевизија е збогатена со многу содржини како филмови, емисии, серии, цртани, теленовели, забавни емисии и сл.

Програма Уреди

Теленовели Уреди

Надворешни врски Уреди