Естонија на Евровизија

Естонија се натпреварува на Евровизија од 1994 година па се‘ до денес. Естонија досега на Евровизија воглавно забележува средни резултати, освен победата во Данска во 2001, со песната "Everybody".Другиот успех беше токму во Москва,кога Естонија го освои одличното 6то место со вкупно 112 бода,и воедно највисокиот број на бодови за не-Англиски изведена песна на Евросонг.

Естонија

Знаме

Медиумски организатор ERR
Национален избор Eurolaul, Eesti Laul
Број на учества {{{Број на учества}}}
Прво учество {{{Прво учество}}}
Најдобар пласман 1 место, 2001
Најлош пласман 22 место (ПФ), 2007
Алика на настап на Евровизија 2023.

Натпреварувачи (2004 - )

уреди
Година Пејач/ка Наслов Финале Бодови Полуфинале Бодови
2004 Neiokõsõ Tii X X 11 57
2005 Suntribe Let's Get Loud X X 20 31
2006 Sandra Oxenryd Through my window X X 18 28
2007 Gerli Padar Partners in Crime X X 22 33
2008 Kreisiraadio Leto Svet X X 18 8
2009 Urban Simphony Rändajad 6 129 3 115
2010 Malcolm Lincoln Siren X X 14 39
2011 Getter Jaani Rockefeller Street 24 44 9 60