Македонија на Евровизија 2007

Македонија учествуваше на Евровизија 2007 во Хелсинки, Финска. Претставникот на Македонија беше избран преку национална селекција, Национален Евросонг 2007, во организација на македонскиот радиодифузер Македонска радио-телевизија (МРТ). Каролина Гочева ја претставуваше Македонија со песната „Мојот свет“, која се квалификуваше од полуфиналето на натпреварот и се пласираше на 14. место во финалето, постигнувајќи 73 бода.

Скопје Фест 2007Уреди

Евровизија 2007Уреди