Грузија на Евровизија

Грузија досега има настапувано три пати на Евровизија, започнувајќи од 2007 кога домаќин беше Хелсинки. Во текот на овие три години тие секогаш остваруваат одлични резултати. Иако требаше да се појават и во Москва во 2009 тие одлучија да се откажат откако ЕБУ ги предупреди дека во својата песна тие го навредуваат, рускиот премиер, Владимир Путин.

Грузија

Знаме

Медиумски организатор ГПБ
Национален избор
Број на учества 3
Прво учество 2007
Најдобар пласман 9 место 2010
Најлош пласман 12 место, 2007

Натпреварувачи (2007 - )Уреди

Година Пејач/ка Наслов Финале Поени Полуфинале Поени
2007 Sopho Khalvashi Visionary Dream 12 97 8 123
2008 Diana Gurtskaya Peace will come 11 83 5 107
2010 Sopho Nizharadze Shine 9 136 3 106