Лисја есенски

Лисја есенски (анг. Autumn leaves) е песна од Даниел Кајмакоски, со која тој ја претстави Македонија на Евровизија 2015 во Виена, Австрија, откако победи на Скопје Фест 2014 во ноември 2014.

Песната на македонски е напишана од Александар Митевски и Даниел Кајмакоски, а англиската верзија е напишана од Јоаким Персон.