2 октомври (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
1452  Ричард IIIанглиски крал.
1847  Паул фон Хинденбурггермански офицер и политичар.
1852  Вилијам Ремзи — шкотски хемичар.
1869  Махатма Гандииндиски национален водач.
1890  Граучо Маркс — американски глумец.
1904  Греам Гринбритански писател.
1913  Карл Милер — германски фудбалер.
1924  Хиџет Рамадани — македонски и југословенски правник и политичар.
1935  Омар Сивориаргентински фудбалер.
1943  Паул ван Химст — белгиски фудбалер.
1944  Абдулах Сидран — босански поет и сценарист.
1949  Ричард Хел — американски рок-музичар.
1951  Стинг — британски рок-музичар и глумец.
1967  Томас Мустер — австриски тенисер.
1967  Френки Фредерикс — намибиски атлетичар.
1968  Јана Новотна — чешка тенисерка.
1980  Горан Богдан — хрватски глумец.
1984  Горан Попов — македонски фудбалер.
1986  Мичел Докер — австралиски велосипедист.
1987  Матијас Кардасио — уругвајски фудбалер.
1988  Иван Зајцев — италијански одбојкар.
1991  Роберто Фирмино — бразилски фудбалер.
1992  Алисон — бразилски фудбалски голман.
1997  Тами Абрахам — англиски фудбалер.