17 октомври (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
1760  Клод Анри Сен Симон — француски социјалист, утопист и филозоф.
1917  Мак Диздар — босански и југословенски поет.
1918  Рита Хејворт — американска глумица.
1922  Борислав Михајловиќ - Михиз — српски писател и критичар.
1923  Барни Кесел — американски џез-музичар.
1943  Кирил Дојчиновски — македонски и југословенски фудбалер.
1946  Виктор Третјаков — руски и советски виолинист и диригент.
1950  Јусуф Хатуниќ — босански и југословенски фудбалер.
1959  Билјана Јевтиќ — српска фолк-пејачка.
1963  Серхјо Гојкочеа — аргентински фудбалски голман.
1972  Еминем — американски рапер, музички продуцент и глумец.
1979  Кими Раиконен — фински автомобилист во трките на „Формула 1
1983  Александар Дјаченко — казахстански велосипедист.
1984  Готфрид Свартхолм — соосновач на „The Pirate Bay“.
1969  Вајклеф Жан — рапер од Хаити.
1992  Адам Марушиќ — црногорски фудбалер.
1995  Алексеј Миранчук — руски фудбалер.