24 октомври (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
51  Домицијан — римски цар.
1668  Петр Брандл — чешки сликар.
1865  Григор Ќуркчиев — македонски генерал во Бугарската армија, учесник во Балканските војни.
1882  Имре Калман — унгарски композитор.
1913  Тито Гобииталијански оперски пејач, баритон.
1914  Џонас Едвард Салк — американски микробиолог.
1915  Боб Кејн — американски уметник, создавач на анимираниот јунак Бетмен.
1930  Јохан Галтунг — норвешки пацифист.
1938  Бил Вајман — англиски рок-музичар, член на групата „Ролинг Стоунс“.
1943  Христо Георгиевски — македонски поет, есеист, критичар, книжевен историчар.
1947  Марин Бабиќ — македонски глумец.
1960  Малколм Тарнбулпремиер на Австралија.
1960  Љубе Бошкоски — македонски политичар.
1966  Роман Абрамович — руски бизнисмен и политичар.
1985  Вејн Руни — англиски фудбалер.
1986  Дрејк — канадски рапер.
1990  Илкај Гундоган — германски фудбалер.
1996  Џејлен Браун — американски кошаркар.