11 октомври (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
1483  Мартин Лутер — германски духовник, водач на протестантската реформација.
1865  Јован Цвииќ — српски географ и претседател на Српската академија на науките и уметностите.
1885  Франсоа Шарл Моријак — француски писател и публицист, добитник на Нобеловата награда за литература.
1910  Љубен Лапе — редовен член на МАНУ и редовен професор на Филозофскиот факултет во Скопје.
1937  Боби Чарлтон — англиски фудбалер.
1941  Кирил Псалтиров — македонски глумец.
1963  Жорди Виљакампа — шпански кошаркар.
1964  Милорад Ратковиќ— српски фудбалер.
1965  Александер Хаке — германски рок-музичар.
1975  Лабина Митевска — македонска глумица.
1999  Келдон Џонсон — американски кошаркар.
2001  Даниел Малдини— италијански фудбалер.