30 октомври (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
1735  Џон Адамс — вториот претседател на Соединетите Американски Држави.
1751  Ричард Шеридан — ирски драматург.
1871  Пол Валери — француски поет.
1873  Франсиско Мадеро — мексикански политичар.
1885  Езра Паунд — американски поет и критичар.
1906  Џузепе Фарина — поранешен светски првак во „Формула 1“.
1930  Клифорд Браун — американски џез-музичар.
1931  Ѓорѓе Марјановиќ — српски и југословенски пејач на забавна музика.
1936  Полина Астахова — советска гимнастичарка.
1937  Клод Лелуш — француски филмски режисер.
1939  Грејс Слик — американска рок-музичарка.
1946  Рене Јакобс — белгиски пејач и диригент.
1958  Атила Клинче — македонски глумец.
1960  Диего Марадона — аргентински фудбалер.
1962  Штефан Кунц — германски фудбалер.
1978  Гаел Гарсија Бернал — мексикански глумец.
1981  Рубен Перес — шпански велосипедист.
1982  Един Терзиќ — хрватско-германски фудбалер и тренер.