19 октомври (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
1735  Џон Адамс — втор претседател на САД (1797 - 1801).
1915  Кирил Симоновски - Џина — македонски и југословенски фудбалер.
1921  Гунар Нордал — шведски фудбалер.
1924  Владимир Брезовски — македонски историчар.
1928  Борисав Јовиќ — српски и југословенски политичар.
1945  Ангус Дитон — шкотско-американски економист, добитник на Нобеловата награда за економија.
1951  Фрањо Владиќ — босански и југословенски фудбалер.
1956  Јасна Мердан Колар — југословенска ракометарка.
1962  Евандер Холифилд — американски боксер.
1978  Руслан Чагаев — узбекистански боксер.