13 октомври (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
1474  Мариото Арбертинелииталијански сликар, претставник на француската школа на високата ренесанса.
1911  Андре Навара, француски виолончелист.
1923  Драга Чаловска - Секуловска — македонски новинар, учесник во НОВ од 1941 година и еден од основачите на Радио Скопје.
1925  Маргарет Тачер — првата жена премиер на Велика Британија, наречена „Железната леди“.
1927  Ли Кониц — американски џез-музичар.
1931  Рејмон Копа — француски фудбалер.
1932  Душан Макавеев — српски и југословенски режисер.
1941  Пол Сајмон — американски поп-музичар.
1948  Нусрет Фатех Али Кан — пакистански музичар.
1941  Нана Александрија — грузиска шахистка.
1956  Синан Сакиќ — српски и југословенски фолк-пејач.
1967  Хавиер Стомајор — кубански атлетичар.
1971  Саша Барон Коен — британски глумец и комичар.
1977  Пол Пирс — американски кошаркар.
1989  Карлос Бетанкур — колумбиски велосипедист.
1990  Милица Тодоровиќ — српска пејачка.