5 октомври (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
1695  Џон Гласшкотски министер.
1703  Џонатан Едвардсамерикански свештеник.
1820  Дејвид Вилбер — американски политичар.
1901  Џон Алтон — американски кинематограф.
1907  Рагнар Нурске — естонски економист.
1908  Џошуа Логан — американски филмски режисер и писател.
1925  Бил Диксон — американски џез-музичар.
1930  Павел Попович — советски космонаут.
1936  Вацлав Хавел — чешки писател и политичар.
1940  Милена Дравиќ — српска театарска и филмска глумица.
1951  Боб Гелдоф — ирски рок-музичар.
1960  Карека — бразилски фудбалер.
1966  Инеса Кравец — украинска атлетичарка.
1971  Маурисио Пелегрино — аргентински фудбалер и тренер.
1976  Никола Рицоли — италијански фудбалски судија.
1975  Кејт Винслетанглиска глумица.
1986  Руј Кошта — португалски велосипедист.
1986  Никита Курбанов — руски кошаркар.
1989  Даниеле Рато — италијански велосипедист.