3 октомври (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
1720  Јохан Петер Уз — германски поет
1830  Алберт Гинтер — германско-британски зоолог.
1858  Елеонора Дусеиталијанска глумица.
1895  Сергеј Александрович Есенинруски поет.
1897  Луј Арагон — француски писател.
1900  Томас Вулфамерикански писател.
1901  Франтишек Халас — чешки поет и есеист.
1911  Мајкл Хордернанглиски глумец.
1929  Берт Стернамерикански фотограф.
1938  Тереза Кесовијахрватска пејачка.
1939  Велибор Васовиќ — српски и југословенски фудбалер и тренер.
1954  Стиви Реј Вон — американски гитарист.
1955  Слаѓана Милошевиќ — српска и југословенска поп-рок пејачка.
1965  Јан-Ове Валднер — шведски пингпонгар.
1968  Грег Фостер — американски кошаркар.
1969  Гвен Стефаниамериканска поп-пејачка.
1971  Дарко Митревски — македонски режисер.
1973  Љубомир Врањеш — шведски ракометар.
1978  Клаудио Писаро — перуански фудбалер.
1981  Златан Ибрахимовиќ — шведски фудбалер.
1983  Фред — бразилски фудбалер.
1984  Мигел Анхел Рубијани — колумбиски велосипедист.
1988  Алекс Даусет — британски велосипедист.
1994  Кепа Аризабалага — шпански фудбалски голман.
1996  Келечи Ихеаначо — нигериски фудбалер.