8 октомври (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
1789  Џон Раглсамерикански политичар.
1864  Бранислав Нушиќсрпски комедиограф, сатиричар и критичар.
1892  Марина Цветаева — руска и советска поетеса.
1917  Валтер Лорд — американски писател.
1922  Нилс Лидолм — шведски фудбалер.
1928  Диди — бразилски фудбалер.
1939  Пол Хоган — австралиски глумец.
1949  Сигурни Вивер — американскаглумица.
1965  Мат Бјонди — американски пливач.
1968  Звонимир Бобан — хрватски фудбалер.
1970  Мет Дејмон — американски глумец.
1978  Дарко Станиќ — српски ракометар.
1980  Роберт Вречер — словенечки велосипедист.
1980  Ник Канон — американски глумец.
1985  Бруно Марс — американски пејач.
1993  Габриње Мугуруса — шпанско-венецуелска тенисерка.
1993  Барбара Палвин — унгарски модел.
1997  Бен Вајт — англиски фудбалер.
1999  Ѓорѓе Петровиќ — српски фудбалски голман.