7 октомври (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
1576  Џон Марстон — англиски писател.
1748  Карл XIIIкрал на Шведска.
1885  Нилс Бордански теоретски физичар, основач на теоријата на структурата на атомот.
1910  Ѓорѓи Абаџиевмакедонски писател, публицист и историчар.
1914  Михајло Лалиќ — црногорски, српски и југословенски писател.
1932  Стеван Хорват — српски и југословенски борач во грчко-римски стил.
1951  Џон Кугар Меленкамп — американски рок-музичар.
1952  Људмила Туришчевасоветска гимнастичарка.
1957  Фарук Хаџибегиќ — босански и југословенски фудбалер.
1960  Виктор Лазлобелгиски пејач.
1966  Кул Кит — американски рапер.
1967  Тони Бракстон — американска пејачка.
1968  Том Јорк — англиски рок-музичар, член на групата „Рејдиохед“ (Radiohead).
1973  Дида — бразилски фудбалски голман.
1976  Сантјаго Солари — аргентински фудбалер и тренер.
1984  Мауро Сантамброџо — италијански велосипедист.
1987  Горка Изагире — шпански велосипедист.
1988  Диего Коста — шпански фудбалер со бразилско потекло.
1995  Линдон Дајкс — шкотски фудбалер.
1995  Петар Стојановиќ — словенечки фудбалер.
1996  Луис Капалди — шкотски поп-музичар.
1998  Трент Александер-Арнолд — англиски фудбалер.